В Дніпрі на спортивній арені «Метеор» розпочався чемпіонат Європи з регбі-7 серед жіночих команд (фото, відео)

23 червня в Дніпрі на спортивній арені «Метеор» розпочався чемпіонат Європи з регбі-7 серед жіночих команд.

Протягом двох днів близько 200 гравців 12 європейських регбійних жіночих збірних, виборюватимуть право наступного року виступати у дивізіоні “GRANDPRIXSERIES”.

Чемпіонат проходить за організаційної та фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту України, Федерації регбі України, Дніпровської міської ради.

Перед початком змагань учасників першості – збірні команди Нідерландів, Швеції, Швейцарії, Чехії, Угорщини, Фінляндії, Норвегії, Латвії, Ізраїлю, Австрії, Румунії та України – привітали Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, заступник голови Дніпропетровської ОДА Дмитро Батура, заступник міського голови Олександр Шикуленко, президент Федерації регбі України Євген Баженков.

Під час вітального слова Ігор Жданов подякував організаторам та партнерам чемпіонату за підтримку спорту в Україні, а учасницям змагань побажав чесної безкомпромісної боротьби. Далі Міністр дав старт чемпіонату Європи, скориставшись правом першого удару по м’ячу.

«Наша країна вперше приймає європейську першість з жіночого регбі-7, як олімпійського виду спорту», – відзначив урядовець. «Повернення великих міжнародних змагань в нашу країну – один з моїх пріоритетів на посаді міністра. Маємо досить значні успіхи в цьому напрямку роботи»

Міністр нагадав про успішні міжнародні турніри, що приймала Україна – Чемпіонат Європи з боксу в Харкові, чемпіонат Європи зі стрибків у воду в Києві, чемпіонат світу з хокею серед дорослих в дивізіоні 1А у 2017-му. Цього ж року в столиці відбувся фінал Ліги Чемпіонів УЄФА, а також вдало пройшов Чемпіонат світу з хокею серед юніорів в дивізіоні 1B. Незабаром Київ прийматиме чемпіонат світу зі стрибків у воду серед юніорів.

По завершенню урочистого відкриття відбувся матч між командами Швеції та Австрії. Першими ж суперницями українок стала команда регбі з Ізраїлю. Також наші співвітчизниці боротимуться за вихід до чвертьфіналу з представницями Латвії та Румунії.

Gepostet von Ігор Жданов am Samstag, 23. Juni 2018

 

Повболівати за збірну України та переглянути матчі чемпіонату можна в режимі онлайн-трансляції за наступним посиланням.

Нагадаємо, регбі-7 у 2009 році був визнаний МОК олімпійським видом спорту, а вже 2016-го регбійні команди вперше стартували на Олімпіаді в Ріо-де-Женейро.

Джерело