Дружини Президентів України та Угорщини відкрили Центр реабілітації дітей на Закарпатті (фото)

Дружина Президента України Марина Порошенко разом із дружиною Президента Угорщини Анітою Герцег провели на Закарпатті спільну доброчинну акцію та відкрили Центр медико-соціальної реабілітації дітей ім. Святого Михайла у селі Ратівці Ужгородського району.

Ідея створення такого Центру виникла у зв’язку з необхідністю організації спеціалізованого супроводу діяльності дитячих будинків сімейного типу.

У рамках підготовки до відкриття Центру, 4 червня з лікарні Святого Франциска у Будапешті стартував 500-кілометровий марафон-забіг під назвою: «Ми однієї крові». І вже 8 червня учасники перетнули угорсько-український кордон. У селі Ратівці марафонців зустріли Перші леді України та Угорщини.

За словами Марини Порошенко, гасло марафону: «Ми однієї крові» є актуальним для українців та угорців. Адже у сьогоденні наші народи мають спільні цінності єдиної Європи, а в минулому – історія наших відносин нараховує більше тисячі років. «Нас об’єднує історичний шлюб доньки Ярослава Мудрого Анастасії з угорським королем Андрашем І. Я впевнена, що відкриття дитячого Центру ім. Святого Михайла є також свідченням єдності України та Угорщини», – зазначила дружина Президента.

До акції долучилися дві лікарні Будапешту – лікарня імені Святого Франциска та дитяча лікарня «Бетесда». Після фінішу команда лікарів у перший робочий день Центру проведе комплексне обстеження вихованців дитячих будинків сіл Ратівці та Велика Добронь.

Дружина Президента України подарувала вихованцям Центру медико-соціальної реабілітації дітей ім. Святого Михайла гусеничний сходовий підйомник, а також книжки та ігри для розвитку.

Джерело