Голова Держприкордонслужби вручив 50 сім’ям прикордонників ключі від квартир (фото)

Сьогодні в місті Овруч, що на Житомирщині, відбулись урочисті заходи до 100-річчя прикордонної служби та Дня прикордонника, під час яких 50 сімей військовослужбовців Держприкордонслужби отримали квартири в реконструйованому житловому будинку.

Привітати прикордонників з нагоди святкових заходів прибув Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал, народні депутати, керівництво Житомирської області, міста Овруч та Овруцького району, а також представники взаємодіючих органів.

Вручаючи ключі від квартир та державні й відомчі нагороди, Петро Цигикал  висловив слова щирої вдячності кожному прикордоннику за нелегку, але вкрай почесну справу служіння Вітчизні.

«Я впевнений, що Державна прикордонна служба України гідно примножить славу попередніх поколінь і ми докладемо усіх зусиль, щоб й надали залишатися взірцем професіоналізму, чесності і самовідданості у відстоюванні суверенітету нашої країні», – сказав у своєму виступі Голова Державної прикордонної служби.

«Бажаю Вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя і миру, а новоселам, хочу побажати щоб у ваших нових оселях панувала злагода, гармонія та щастя. Нехай у них щасливими зростають ваші діти!» – додав Голова Держприкордонслужби.

Очільник прикордонного відомства побував у відбудованому будинку, зокрема в квартирі начальника відділу «Лучанки» Житомирського прикордонного загону Віталія Яворського та подарував новоселам з дітьми подарунки.

Варто відмітити, що соціальне забезпечення співробітників Державної прикордонної служби було і залишається пріоритетом для керівництва Держприкордонслужби. Завдяки ефективному використанню бюджетних коштів в межах Північного регіонального управління за останні роки було побудовано та здано в експлуатацію 378 квартир, зокрема в Чернігівській області – 28, у Київській – 26, у Житомирській 174, у Рівненській – 28, у Волинській – 122 квартири. На цей час триває будівництво 80-квартирного будинку в м. Чернігів та ведуться підготовчі заходи щодо зведення найближчим часом житлового будинку на 86 квартир у м. Житомир.

Загалом на реконструкцію будинку в Овручі було спрямовано понад 24 мільйони гривень коштів державного бюджету. Вартість 1 м2отриманого житла складає 8402 грн., що на 12,5% нижче опосередкованої вартості спорудження житла у Житомирській області, яка за даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України складає 9453 грн. Загальна площа квартир, що вводяться в експлуатацію майже 2900 м2. Будинок має трикімнатні (середня загальна площа однієї квартири – 82,1 м2), двокімнатні (середня загальна площа однієї квартири – 66,4 м2); однокімнатні (середня загальна площа однієї квартири – 41,2 м2) квартири.

Житло в реконструйованому будинку отримали військовослужбовці відділів прикордонної служби «Овруч», «Млачівка» та «Лучанки» Житомирського прикордонного загону, військові пенсіонери та троє прикордонників, які наданий час беруть участь в Операції Об’єднаних Сил на Сході нашої країни.

В ході реконструкції проведено повний комплекс робіт з утеплення та оздоблення фасаду, відновлення покрівлі, встановлення вікон та дверей, перепланування приміщень та їх внутрішнього оздоблення, прокладання зовнішніх і внутрішніх інженерних мереж з встановленням газового, сантехнічного та електричного обладнання, благоустрою території.

Будинок забезпечено централізованим електро-, газо-, водопостачанням та водовідведенням, індивідуальним по квартирним опаленням від сучасних газових двоконтурних котлів. Для реконструкції будинку використовувалися сучасні матеріали, аби досягти надійності та тривалості у використанні.

Джерело

Автор