Хороші новини. 8 травня 2018 року

Алла Комарова

З Всесвітньої літньої Гімназіади Україна повернулася з перемогою, здобувши 37 золотих, 39 срібних та 34 бронзових медалей. Нагороди отримані у 17 видах спорту: стрільба з луку, легка атлетика, бокс, шахи, велоспорт, фехтування, художня гімнастика, спортивна гімнастика, спортивна аеробіка, дзюдо, карате, петанк, плавання, тхеквондо, теніс, боротьба вільна, боротьба греко-римська.

ПАТ «Науково-виробничий центр» Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» (БХФЗ, Київ) у 2017 році почав експорт своєї продукції до Австралії, Естонії та Португалію. В даний час експорт продукції заводу здійснюється у 19 країн, за підсумками 2017 року підприємство експортувало продукцію власного виробництва на 37% більше показника попереднього року.

У І кварталі банки України відновили прибуткову діяльність після збиткової роботи у IV кварталі 2017 року. При цьому вони продовжили активно кредитувати населення та залучати депозити фізичних осіб.

На Дніпропетровщині збудували першу станцію з переробки відходів у біогаз. Це реалізується проект «Зелені» рішення бізнесу – єднання для сталого розвитку». Проект передбачає популяризацію на території області ідей «зеленого» економічного розвитку. Біогазова станція, що розташована на Єлизаветівській птахофабриці «Оріль-Лідер», виробляє «зелену» енергію, яка у разі потреби спроможна забезпечити підприємство повною енергетичною автономією.

В Україні функціонуватиме нова платіжна система «Глобус». Платіжна система «Глобус» створена для здійснення переказів готівкових та безготівкових коштів від фізичних та юридичних осіб на користь фізичних осіб. Це вісімнадцята міжнародна платіжна система на ринку України.