Суд розгляне забезпечення позову щодо заборони деяким нардепам здійснювати свої депутатські повноваження

В Окружному адміністративному суді міста Києва відбулося судове засідання, у якому розглядалось забезпечення позову у справі за позовом Андрія Богдана до Центральної виборчої комісії, члена Центральної виборчої комісії Олександра Чупахіна щодо заборони народним депутатам Олександру Бригинцю, Дмитру Білоцерківцю, Валерію Карпунцову, Олегу Велікіну, Максиму Саврасову, Оксані Білозір, Юрію Буглаку здійснювати свої депутатські повноваження.

У судовому засіданні, суд долучив до матеріалів справи подані представником позивача Постанову ЦВК про визнання обраним народним депутатом Романа Зварича та відповідну Постанову Верховної Ради про  дострокове припинення повноважень народного депутата Валерія Пацкана.

«Водночас, суд вважає, що наданих позивачем пояснень не достатньо для розгляду заяви про забезпечення позову, адже відсутні позиції інших учасників. Тому 3 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва за участю інших учасників справи розгляне клопотання забезпечення позову у цій справі», – повідомив суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Володимир Келеберда.

Як відомо, у адміністративному позові Андрій Богдан просить суд визначити протиправною бездіяльність ЦВК та зобов’язати її вчинити певні дії, зокрема: скасувати постанову Комісії у частині  виключення Андрія Богдана з виборчого списку партії «Блок Петра  Порошенка» під №74, визнати його обраним та зареєструвати народним депутатом.

Джерело