Робоча поїздка Президента до Донецької області (фото, відео)

У Вербну неділю Президент у Маріуполі молився за мир в Україні

Президент Петро Порошенко розпочав робочу поїздку до Донецької області з відвідування Собору Архистратига Михаїла в Маріуполі. Президент України взяв участь у cлужбі Божій та освяченні гілок верби. Глава держави помолився за мир в Україні та поспілкувався з вірянами.

Президент зазначив, що з першого дня свого президентства робив, робить і буде робити все для того, щоб на українську землю прийшов мир. «Звичайно, на жаль, це залежить не від нас», – додав він.

Петро Порошенко зауважив, що у поїздці його супроводжують Міністр оборони України Степан Полторак та Начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко. Він нагадав, що відповідно до Закону, зараз переформатовується антитерористична операція. «Яке я поставив завдання? 30 березня, відповідно до заяви Президента України, Канцлера Німеччини, Президента Франції – і ми дотисли Путіна, щоб він зробив таку саму заяву, а він цього разу відмовлявся це робити – щоб було (встановлено – ред.) перемир’я», – розповів Глава держави. Він зауважив, що кожен свій робочий день починає із заслуховування інформації про ситуацію на фронті.

«Наші війська чітко виконують накази Верховного Головнокомандувача щодо припинення вогню», – підкреслив Президент. Водночас, він висловив жаль з приводу недотримання режиму припинення вогню з боку проросійських бойовиків та зазначив, що сьогодні було одинадцять обстрілів, в тому числі із важкого озброєння. «Це неприйнятно», – підкреслив Глава держави.

Президент також наголосив на важливості створення всіх умов для того, щоб свою роботу почала миротворча місія ООН і було припинено вогонь. «Провести рішення Ради безпеки ООН (про запровадження миротворчої місії – ред.). Сьогодні тверда позиція України у боротьбі за мир приводить до того, що всі країни, крім Росії, підтримують запровадження миротворців. Дотиснемо Росію. Ви бачите, що зараз Росія знаходиться у тотальній і повній ізоляції. Ніхто її не підтримує, лише тому, що вона агресією пішла на Україну і вбиває українців»,- підкреслив він.

 

Глава держави повідомив, що 10 квітня здійснить візит до Німеччини, де планує серед іншого обговорити і питання запровадження миротворчої місії.

Він також підкреслив, що початок роботи миротворців сприятиме виведенню з  окупованих територій військової техніки, озброєння, регулярних військових підрозділів РФ та проросійських бойовиків. Глава держави також наголосив, що головним пріоритетом української влади є відновлення зруйнованої інфраструктури цих територій – будівництво шкіл, дитячих садків, лікарень, доріг, мостів, відновлення освітлення, тощо. «На сьогоднішній день Донецька область отримує перший президентський пріоритет», – зазначив він.

«Звичайно у цей день ми маємо подякувати нашим воїнам, які з ризиком для життя сьогодні боронять українську землю і захищають від російської агресії, бо без них, незважаючи на те, що ми стоїмо на позиціях миру, без них України б не було», – сказав Петро Порошенко.

Джерело

 

Захищаючи право дітей вчити українську мову, ми захищаємо їх від дискримінації – Президент поспілкувався з представниками грецької громади Маріуполя

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області поспілкувався з представниками грецької громади Маріуполя.

Президент подякував громаді за потужну підтримку Закону про розвиток мови та підкреслив важливість заохочувати маленьких дітей вчити українську мову, бо вони повинні знати і свою мову, і державну мову – українську.

«Я дуже дякую вам за потужну підтримку нашого мовного законодавства. Захищаючи право маленьких дітей вчити українську мову, ми захищаємо їх від дискримінації. Діти будуть знати і мову національних меншин, і державну мову», – сказав Петро Порошенко.

Президент також зауважив, що планує запросити Прем’єр-міністра Греції Алексіса Ципраса відвідати Маріуполь та місця проживання грецької громади на Приазов’ї.

«Ми домовимося, приїдемо з нашими грецькими партнерами, подивимося для того, щоб греки разом з нами започаткували декілька важливих проектів і щодо навчання, і щодо будівництва, і щодо підтримки церкви. І багато інших рече, які буду виходити від вас, і я буду це захищати», – сказав Президент.

Джерело

 

Ми маємо продемонструвати, що Україна живе і розвивається – Президент у опорній Волноваській школі І-ІІІ ступенів № 5

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області відвідав Волноваську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 5. «Коли ми радилися, де Президент має зустрічати Вербну неділю, було прийнято рішення – звичайно ж на Донбасі», – сказав Глава держави та додав, що Волноваху дуже добре знають у Донецькій області, але після січня 2015 року про Волноваху заговорив весь світ. «Це був символ пожертви, символ брутальної агресії Росії проти нашої держави», – сказав Президент.

«Ми тут маємо продемонструвати, що Україна живе і розвивається. Саме тому, моїм пріоритетом був, є, залишається і буде Донбас. І бюджетні видатки ми спрямовуємо на те, щоб відновлювати Донбас. Розбудовувати та ремонтувати зруйноване житло, відновлювати інфраструктуру, мости, будувати, нарешті, дороги. І дуже важливо – будувати школи і дитячі садки», – сказав Петро Порошенко.

Президент розповів, що під час обговорення планів із розвитку області з головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським, сказав йому, що починати опорну школу потрібно саме з Волновахи. «Бо тут фантастичні люди і фантастичні діти. І Волноваха є символом тої уваги, яку Президент, Уряд демонструють по відношенню до цього міста», – сказав він.

Він наголосив, що відновлення міста є спільним завданням.

Президент також подарував значок з написом #JeSuisVolnovakha (#Я – Волноваха), який був зроблений одразу ж після трагедії і розійшовся по всій Україні. «Я переконаний, що коли світ почув про трагедію у Волновасі, підтримка України в світі значно зросла», – сказав Петро Порошенко.

 

«Саме тому провівши переговори з Канцлером Німеччини, Президентом Франції, ми звернулись до Путіна і дотисли його, щоб він підписав заяву про перемир’я, яке має наступити з 30 березня. Це перемир’я нам потрібне як повітря. Бо у перемир’ї є умови, по яким можна запроваджувати спеціальну миротворчу місію, відповідно до рішення Ради безпеки ООН. Щоб на всі окуповані території прийшли миротворці», – зазначив Президент.

За його словами, присутність миротворців на всій окупованій території дозволить вивести російські війська назад до Росії, вивести все озброєння та техніку.

«І українці на окупованих територіях будуть думати: а навіщо ми маємо страждати, навіщо зупинені заводи, демонтоване обладнання і вивезене в Росію, навіщо зростає безробіття, навіщо закриваються будинки для людей похилого віку, навіщо 15% дітей не можуть йти до школи, навіщо закриваються дитячі садки? І пояснення окупантів, що це захист «русского мира» ніким вже не приймаються», – сказав він.

«Це – наші, українці. І ми мирним шляхом повернемо українську землю», – підкреслив Президент

Глава держави подякував народним депутатам, які підтримали його стратегію реінтеграції, деокупації Донбасу: «Вони підтримали політико-дипломатичний шлях, коли ми маємо зупинити війну і принести мир на Донбас»

Президент також оглянув приміщення школи та навчальні класи.

Рішенням Волноваської районної ради від 15 червня 2016 року Волноваську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 5 визначено опорним закладом.

Споруда Волноваської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 5 побудована у 1972 році. Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації, проведена реконструкція школи. Після реконструкції облаштовано покрівлю, утеплено зовнішні стіни та фундаменти, замінені вікна на металопластикові з потрійним склінням, облаштовано нове внутрішнє оздоблення та проведено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій покрівлі, встановлено пандус.

Також проведено внутрішню обробку приміщень, благоустрій території з влаштуванням футбольного поля, баскетбольного та волейбольного майданчиків, влаштування огорожі території, ремонт під’їзних шляхів, встановлення нового устаткування харчоблоку та спортзалу.

Джерело

 

Глава держави: Дуже важливо, коли в ці непрості часи ми думаємо і як принести мир на українську землю, і як повернути футбол до Маріуполя

«Ще одна подія, яка сьогодні буде – це футбольний матч. Насправді, це дуже важливо. Якби в Маріуполі не проводити футбольні матчі – хто повірить що ми за мир, хто повірить, що ми забезпечуємо безпеку?», – сказав Президент Петро Порошенко під час відвідання Волноваської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 в ході робочої поїздки до Донецької області.

Глава держави зауважив, що зробив все можливе не лише, щоб цей матч відбувся в Маріуполі, а й славні представники футбольного клубу «Динамо» приїхали. Зокрема, футбольний матч відвідають Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс, спортивний директор «Динамо» Олексій Михайліченко.

«Я думаю, що дуже важливо, коли в ці непрості часи ми думаємо як відкривати школи, дитячі садки. Як принести мир на українську землю. І як повернути футбол до Маріуполя», – підкреслив Президент.

Петро Порошенко також запросив із собою на футбольний матч двох учнів Волноваської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5.

Глава держави також оглянув відреставровану школу та спортивний зал, а також поспілкувався із членами міської футбольної команди. Дитячій футбольній команді також було подаровано набір футбольних м’ячів.

Джерело

 

Глава держави вшанував пам’ять пасажирів автобусу Златоустівка – Донецьк, що загинули 13 січня 2015 року

Під час робочої поїздки до Донецької області Президент Петро Порошенко вшанував пам’ять пасажирів автобусу Златоустівка – Донецьк, які загинули від ракетного обстрілу з боку терористів 13 січня 2015 року. Глава держави поклав квіти до пам’ятного знаку загиблим пасажирам та вшанував їх пам’ять.

У церемонії також взяв участь Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників АТО, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інші захворювання під час участі в АТО Вадим Свириденко.

Джерело

 

Дуже дякую вам, що бороните кожен клаптик української землі – Президент зустрівся із військовими на Донбасі

Президент Петро Порошенко зустрівся з військовослужбовцями 79 десантно-штурмової бригади та бійцями Нацгвардії, які боронять Україну на Сході та передав їм Великодні кошики, підготовлені дружиною Глави держави Мариною Порошенко, а також оберіги від дітей Сумщини.

«Сьогодні, коли вся країна, всі віруючі люди святкують Вербну неділю, я хотів би передати слова щирої вдячності не тільки від себе, а й від всієї моєї родини», – сказав Петро Порошенко.

Президент подякував воїнам за те, що вони міцно тримають оборону, за їхню мужність, звитягу та високий бойовий дух. «Дуже дякую вам за те, що ви бороните кожен клаптик української землі», – звернувся він до воїнів.

«Нам треба тримати порох сухим. Нам треба бути готовими продемонструвати у будь-яку хвилинку боєздатність українських військ», – сказав Президент.

Глава держави також зауважив, що на сьогоднішній день армії українці довіряють найбільше. «І нам потрібно зробити все, щоб цю довіру зберегти, і найголовніше – виправдати», – наголосив він.

Джерело

Автор