Другий день офіційного візиту Президента України до Держави Катар (фото, відео)

Президент України провів зустріч з Прем’єр-міністром, Міністром внутрішніх справ Катару

У ході офіційного візиту до Держави Катар Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Прем’єр-міністром, Міністром внутрішніх справ Катару шейхом Абдуллою бін Насером бін Халіфою Аль Тані.

Сторони позитивно оцінили помітну інтенсифікацію українсько-катарських відносин та активний розвиток торговельно-економічної співпраці. Було констатовано наявність суттєвого потенціалу для подальшого поглиблення двостороннього співробітництва у багатьох сферах.

У ході переговорів сторони, зокрема відзначили появу на катарському ринку різноманітних товарів агропромислового комплексу України та виробів вітчизняної металургії. Також обговорено можливість реалізації українськими компаніями інфраструктурних проектів у рамках підготовки Катару до проведення Чемпіонату світу з футболу 2022 року.

Президент України та Прем’єр-міністр Катару високо оцінили важливість низки двосторонніх угод, які будуть підписані сьогодні та сприятимуть активізації торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва.

Співрозмовники домовились провести у 2018 році міжурядову комісію з економічного співробітництва.

Джерело

 

Президент взяв участь у відкритті виставки AGRITEQ-2018 у Катарі, де представлена українська експозиція

Президент України Петро Порошенко, у ході офіційного візиту до Держави Катар, взяв участь у відкритті виставки Qatar International Agricultural Exhibition-2018.

Президент оглянув виставку, в тому числі стенди, де представлені українські виробники. Разом з Главою Української держави з роботою виставки ознайомились Прем’єр-міністр, Міністр внутрішніх справ Катару шейх Абдулла бін Насер бін Халіф Аль Тані, а також Міністр економки і торгівлі Держави Катар шейх Ахмед бін Джасім бін Мохаммед Аль Тані.

Глава держави привітав українських учасників виставки та зауважив, що сьогодні буде підписано низку документів, зокрема щодо захисту інвестиції та відкриття ринків для українських виробників.

Qatar International Agricultural Exhibition AGRITEQ-2018 – найбільша міжнародна спеціалізована сільськогосподарська виставка, яка проводиться в Катарі у місті Доха з 2012 року.

Виставка має на меті зібрати пропозиції провідних виробників агропромислової продукції, новітньої техніки і технологій у сільськогосподарській сфері з метою їхнього можливого використання для забезпечення продовольчої безпеки Держави Катар.

У роботі минулорічної виставки AGRITEQ-2017 взяли участь понад 120 компаній з 20 країн світу: Єгипет, Ефіопія, Німеччина, Королівство Саудівська Аравія, Китай, Швейцарія, Велика Британія, Польща, Мексика, Туреччина, ОАЕ, Україна, Японія та ін.

Джерело

 

Розпочалася зустріч Президента України з Еміром Держави Катар

У палаці Еміра Держави Катар у місті Доха відбулася офіційна церемонія зустрічі Президента України Петра Порошенка та Еміра Держави Катар шейха Таміма бін Хамада Аль Тані.

Пролунали державні гімни України та Катару. Президент України та Емір Держави Катар оглянули стрій воїнів Почесної варти.

Після церемонії відбудеться зустріч «віч-на-віч» лідерів двох держав та українсько-катарські переговори.

За результатами переговорів планується підписання низки двостронніх договорів.

Джерело

 

Україна та Катар підписали низку угод про економічне, торговельне співробітництво та сприяння інвестицій

За результатами переговорів Президента України Петра Порошенка та Еміра Держави Катар шейха Таміма бін Хамада Аль Тані підписано низку документів.

Між Урядом України та Урядом Держави Катар було підписано Угоду про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи.

Підписання документу сприятиме активізації торговельно-економічного співробітництва між Україною та Державою Катар: уникненню подвійного оподаткування, запобіганню ухиленню від податків, а також взаємному зменшенню податкових перешкод для закордонних інвестицій та торгівлі.

Також було підписано Угоду між Урядом України та Урядом Держави Катар про створення Спільної комісії з економічного, торговельного і технічного співробітництва.

Підписання документу дозволить започаткувати ефективний та дієвий механізм узгодження дій обох сторін у контексті розвитку та поглиблення взаємодії у торговельній та економічній сферах, а також моніторингу практичної реалізації відповідних домовленостей.

Крім того, підписана Угода між Урядом України та Урядом Держави Катар про сприяння та взаємний захист інвестицій.

Укладення Угоди сприятиме активізації інвестиційного співробітництва між Україною та Державою Катар, стимулюванню ділової ініціативи та розвитку економічного співробітництва. Підписання документа дозволить запровадити режим найбільшого сприяння для інвесторів, створить сприятливі умови для розвитку ділового партнерства між двома державами.

Також було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та «Університетом Катару».

Документ сприятиме налагодженню практичної співпраці між провідними навчальними закладами України та Катару, активізації студентських контактів, обміну досвідом між викладачами та науковцями тощо.

Джерело

 

Україна та Катар домовилися про військово-технічне співробітництво

В присутності Президента України Петра Порошенка та Еміра Держави Катар шейха Таміма бін Хамада Аль Тані було підписано Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Катар про військово-технічне співробітництво.

Підписання документа сприятиме активізації взаємовигідного та довгострокового співробітництва між двома державами у військово-технічній галузі з використанням новітніх наукових і технічних досягнень в оборонній промисловості.

Документ сприятиме зміцненню дружніх відносин між Україною та Катаром, спрямованих на удосконалення обороноздатності двох держав.

Джерело

 

Президент України провів зустріч «віч-на-віч» з Еміром Держави Катар

Президент України Петро Порошенко зустрівся з Еміром Держави Катар шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані.

Президент України висловив вдячність Еміру Держави Катар за послідовну позицію його країни щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України.

Глава держави проінформував щодо ситуації на Донбасі через триваючу агресію РФ проти України і подякував за послідовну підтримку всіх резолюцій ООН щодо територіальної цілісності України.

Було також відзначено зростання показників двосторонньої торгівлі та висловлено обопільну зацікавленість у подальшому розширенні співробітництва у торговельно-економічній, інвестиційній, сільськогосподарській та оборонній сферах, а також у галузях енергетики, транспорту, медицини, освіти і туризму.

Під час переговорів йшлося про посилення співпраці в сільському господарстві, енергетиці та сфері транспортної інфраструктури, зокрема портової галузі.

Співрозмовники обговорили перспективи виходу катарського скрапленого газу на український ринок.

Сторони домовилися про проведення міжурядової економічної комісії у 2018 році.

Президент України Петро Порошенко запросив Еміра Держави Катар шейха Таміма бін Хамада Аль Тані відвідати Україну з візитом.

Джерело

 

Це створить унікальні туристичні можливості – Президент про Угоду щодо взаємного скасування візових вимог України та Катару

За результатами переговорів Президента України Петра Порошенка та Еміра Держави Катар шейха Таміма бін Хамада Аль Тані було підписано Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Катар про взаємне скасування візових вимог.

«Хочу привітати всіх українців з тим, що нарешті нам вдалося домовитись і підписана Угода про безвізові подорожі українців до Катару і катарців до України. Це надає ще більшу вагу українському паспорту. Це означає ще більшу повагу до українців. І будуть створені унікальні туристичні можливості для українців у Катарі і планується велика кількість катарців (які відвідають Україну – ред.)», – наголосив Президент.

Глава держави також зауважив, що Доха є авіаційним хабом і було запущено два літака в день з Києва.

Угода передбачає, що громадяни України та громадяни Держави Катар, які користуються паспортами для виїзду за кордон, дійсними не менш, ніж 6 місяців з дати в’їзду до держави іншої Сторони, можуть в’їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на її території строком до 90 днів протягом 180 днів.

Підписання документа сприятиме розвитку співробітництва між Україною та Державою Катар, як в консульсько-правовій, так і економічній та гуманітарній сферах, дозволить вивести на якісно новий рівень захист прав та інтересів юридичних і фізичних осіб України у Катарі, активізує контакти представників бізнесу обох країн, відкриє додаткові можливості для національних туристичних галузей, слугуватиме розширенню дружніх зв’язків між народами України та Держави Катар.

Джерело

 

Катар готовий надати Україні скраплений газ – Глава держави

Президент України Петро Порошенко повідомив про «надзвичайно важливі переговори по диверсифікації джерел газопостачання», які відбулися в ході його офіційного візиту до Держави Катар.

«Ми домовилися про те, що Катар готовий надати нам скраплений газ», – сказав Президент України у коментарі та повідомив, що постачання катарського природного скрапленого газу можливе через термінал в Польщі, а також за турецьким маршрутом через Босфор. Глава держави зауважив, що переговори з цього питання відбудуться вже найближчим часом.

Президент також підкреслив, що «ці джерела постачання скрапленого газу від надійного партнера України – Катару створять унікальні можливості підвищення нашої енергетичної безпеки».

Джерело

 

Це потужний поштовх, який значно активізує співпрацю України з країнам Затоки – Президент про переговори у Катарі

Президент України Петро Порошенко наголосив, що під час офіційного візиту до Катару відбулися інтенсивні переговори, в результаті яких підписано низку надзвичайно важливих Угод.

«Впевнений в тому, що це є потужний поштовх, який значно активізує співпрацю України з країнам Затоки і, зокрема з Катаром та Кувейтом», – підкреслив Президент у коментарі.

Глава держави зазначив, що зараз Катар інвестує кошти для того, щоб забезпечити диверсифікацію продовольчої безпеки і Україна тут відіграє надзвичайно важливу роль і для нас відкриваються унікальні можливості.

«Українські підприємства представлені тут на виставці (Qatar International Agricultural Exhibition-2018 – ред.). Ми зустрілися з представниками бізнесу як Кувейту, так і Катару. Розширені надзвичайно великі можливості щодо можливих інвестицій як в Україну, так і інвестицій до Катару», – розповів Петро Порошенко.

За його словами, українські будівельні виробники чекають на відбудову інфраструктури при підготовці до Чемпіонату світу з футболу у 2022 році, який відбудеться в Катарі. Зокрема, почнуть будуватись готелі, стадіони, транспортні розв’язки. Він висловив впевненість в тому, що найближчим часом декілька відомих українських компаній братимуть участь у тендерах.

«Підписано низку надзвичайно важливих документів. Зокрема, підписані документи щодо сприяння інвестиціям – взаємний захист інвестицій та уникнення подвійного оподаткування», – також наголосив Президент.

Глава держави також підкреслив, що було підписано «амбітний документ» про військово-технічну співпрацю та додав, що під час переговорів з керівництвом Держави Катар було досягнуто домовленості, що сфера двосторонньої співпраці у оборонній промисловості буде дуже широкою. «Я дуже задоволений результатами цих переговорів», – наголосив він та додав, що вже найближчим часом відбудуться візити груп, які опрацьовуватимуть конкретні напрямки співпраці.

Президент також повідомив про створення міжурядової Спільної комісії з економічного, торговельного і технічного співробітництва. Глава держави зазначив, що досяг домовленості з Еміром Держави Катар, що уже за декілька місяців буде проведено перше установче засідання цієї комісії.

Петро Порошенко також зазначив, що було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та «Університетом Катару», який, зокрема передбачає обмін студентами та викладачами.

Також додатково було обговорено можливість вивчення арабської мови українськими військовими та дипломатами у Катарі.

Джерело

 

Президент України зустрівся з Виконавчим директором Катарської інвестиційної адміністрації «Qatar Investment Authority»

У ході офіційного візиту до Держави Катар Президент України Петро Порошенко зустрівся з Виконавчим директором Катарської інвестиційної адміністрації «Qatar Investment Authority» шейхом Абдуллою бін Мухаммедом бін Саудом Аль Тані.

У ході зустрічі було підтверджено зацікавленість української сторони у розвитку взаємовигідної співпраці з Катаром в інвестиційній сфері, зокрема у залученні катарських інвесторів до участі у програмі приватизації об’єктів державної та комунальної власності в Україні.

Також було розглянуто перспективи розвитку співробітництва з Катаром у таких галузях як сільське господарство, енергетика, туристично-рекреаційна інфраструктура, суднобудування, літакобудування, а також за проектами будівництва доріг та модернізації морських портів.

Відзначено, що активізації інвестиційного співробітництва мають сприяти укладені під час візиту Президента України до Катару двосторонні Угоди про заохочення і взаємний захист інвестицій та про уникнення подвійного оподаткування.

Петро Порошенко поінформував катарську сторону про масштабні реформи в Україні, спрямовані на приведення українського законодавства та умов ведення бізнесу в країні до європейських стандартів, а також забезпечення належного захисту прав іноземних інвесторів.

Під час зустрічі були також обговорені перспективи реалізації спільних проектів з вирощування, переробки та постачання сільськогосподарської продукції, які є актуальними в контексті зусиль Катару щодо забезпечення власної продовольчої безпеки.

Джерело

Автор