НБУ презентував новий бренд та бета-версію нового сайта регулятора

Національний банк України оприлюднив бета-версію свого нового сайта. Перехід на неї міститься за посиланням на головній сторінці основного сайта регулятора.

Закриття старої версії сайта та повний перехід на новий ресурс заплановані до кінця третього кварталу цього року. На період співіснування двох версій сайта першоджерелом інформації вважатиметься поточна версія офіційного Інтернет-представництва Національного банку України.

“Новий веб-сайт Національного банку уже не буде просто вітриною даних, він слугуватиме містком між регулятором та його клієнтами, інструментом створення знань та довіри. Це – цілісна цифрова комунікаційна екосистема, спрямована на підтримку Візії, Місії та підтвердження Цінностей центрального банку, – наголосила начальник Управління інформації та громадських комунікацій Наталія Бондаренко. – Особливість нового сайта – у його інтерактивності, відкритості та зрозумілості. Центральний банк перейшов від концепту “великої складної енциклопедії» до сайта зі структурованим доступним контентом та дружнім інтерфейсом”.

Національний банк перейшов до нових принципів викладення контенту, завдяки яким складні економічні поняття висвітлені простою та доступною мовою. Так, великі блоки тексту замінені короткими параграфами, зручно представлені інфографіки, відеофайли, а також посилання на документи та дані.

Сайт викладено сучасним інтерфейсом, який покликаний створити абсолютно новий користувацький досвід. Дизайн сайта повністю адаптований до смартфонів, планшетів, ноутбуків і настільних комп’ютерів.

Структурно новий сайт центрального банку розподілений на такі блоки:

  • Розділи, які відповідають основним функціям Національного банку, наприклад, сторінки монетарної політики, нагляду, платежів та розрахунків.
  • Блок “Інструменти”, де користувачеві доступні набори статистичних даних, нормативно-правовий архів, глосарій тощо.
  • Особистий кабінет користувача, де він може реєструватися на відвідання подій регулятора, надсилати запитання та звернення, отримувати відповіді, керувати розсилками, зберігати власні набори даних.

У найближчих планах щодо наповнення нового веб-сайта Національного банку – запуск інтерактивних конструкторів наборів даних, нарощення функціональності особистого кабінету користувача, початок роботи інтернет-магазину монет та мікросайтів (журналу “Вісник Національного банку України”, Музею грошей, проектів розвитку безготівкової економіки та фінансової обізнаності).

В основу дизайну нового сайта Національного банку покладено оновлений фірмовий стиль Національного банку. Новий стиль розкриває цінності та філософію центрального банку: він ґрунтується на збереженні кращих традицій, сучасності, інноваційності та невпинному розвитку. Відкинувши псевдогеральдику в айдентиці, Національний банк переніс акцент на її історичну основу – стародавню гривню. Новий логотип Національного банку уособлює відкритість, прозорість, рух уперед.

Довідково: Створення нового веб-сайта Національного банку відбувається за фінансової підтримки від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках проекту “Міжнародні партнерства заради фінансової стабільності” (IP-FSS).

Відповідний контракт на розроблення нового веб-сайта між проектом “Міжнародне партнерство заради фінансової стабільності” (IP-FSS), ТОВ “Джая Діджітал” було укладено на початку 2017 року та Національним банком.

Проект “Міжнародне партнерство заради фінансової стабільності” (IP-FSS) – додатковий проект Агентства США з міжнародного розвитку в рамках регіональної програми “Регіональний економічний розвиток”. Проект надає Національному банку міжнародну технічну допомогу за напрямком покращення комунікацій, зокрема щодо модернізації веб-сайта.

Джерело

Автор