Марина Порошенко на проводах Національної паралімпійської збірної команди на зимову Паралімпіаду-2018 (фото)

28 лютого дружина Президента України Марина Порошенко взяла участь в урочистій церемонії проводів Національної паралімпійської збірної команди України з зимових видів спорту на ХІІ Паралімпійські ігри, які пройдуть 9-18 березня у корейському місті Пхенчхан.

Марина Порошенко зазначила, що її зустрічі з українськими спортсменами напередодні Паралімпіади вже стали доброю традицією: «Я з великою приємністю згадую, коли ми бачилися перед літньою Паралімпіадою у Ріо-де-Жанейро. У Бразилії наша збірна показала просто тріумфальний результат. І сьогодні Україна вірить і чекає на перемоги Національної паралімпійської команди на зимових іграх. Нехай разом із вами переможе Україна!», – сказала дружина Президента.

Це вже шоста Паралімпіада для України. Наша команда у складі 31 спортсмена візьме участь у змаганнях з лижних гонок, біатлону та гірськолижного спорту (сноуборд).

Звертаючись до збірної, Перша леді подякувала їм за незламність духу та потужну мотивацію до перемог: «Паралімпійські ігри – це змагання людей, які не скорилися обставинам долі. І українські паралімпійці вже неодноразово доводили, що перемога над собою може принести перемогу всій країні».

Дружина Президента подарувала Національній паралімпійській збірній команді український Прапор. «Нехай він буде вашим оберегом і надихає на нові звершення! Всі українці підтримують вас, а Україна чекає ваших перемог», – зауважила Марина Порошенко.

Довідка. Вперше Україна дебютувала на VII зимових Паралімпійських іграх двадцять років тому – у 1998 року. Сьогодні наша збірна – лідер світового паралімпійського руху. За всю історію участі у зимових Іграх паралімпійська команда виборола 90 медалей, із яких 20 – золоті. За підсумком ХІ зимових Паралімпійських Ігор національна паралімпійська збірна команда України здобула 25 медалей та стала другою за загальною кількістю нагород.

Джерело