У Києві поліцейські повернули господареві викрадену вівчарку Бантика (фото)

Зловмисники викрали чотирилапого у новорічний вечір. Хазяїн оголосив за повернення пса велику нагороду. Майже два місяці долею вівчарки переймалися тисячі людей. До пошуків підключилися співробітники Департаменту карного розшуку Нацполіції. Вчора Бантика розшукали та повернули додому.

«В мене серце стало, а потім запустилося, коли знову побачив Бантика», – розповідає Михайло, господар вівчарки. Вчора, майже після двох місяців пошуків, він знову зустрівся зі своїм чотирилапим другом. «Собака-блискавка» – так хлопець називає свого 8-місячного улюбленця.

31 грудня 2017 року собаку викрали прямо з подвір’я. Хлопець та вівчарка майже ніколи не розлучалися, проте того вечора Михайло був вимушений всього на кілька годин залишити собаку на самоті. Цим і скористалися зловмисники. За фактом викрадення київськими поліцейськими було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка).
Хлопець оголосив винагороду за повернення Бантика – і посипалися телефонні дзвінки від шахраїв.
«Ми вже до цього навіть звикли. Але щоразу було неприємно, тому що була надія: може, собака дійсно є. Хотілося бігти», – розповідає він.

Проте справжні викрадачі також не змусили на себе чекати. Михайлові надійшло повідомлення з фото Бантика, його ошийника та повідка. За повернення собаки зловмисники вимагали 100 тисяч гривень.
Проте грошей злодії так і не отримали. До пошуків вівчарки, яку шукали вже тисячі людей, долучилися і співробітники Департаменту карного розшуку Нацполіції.

«Звернувся з проханням знайти час в напруженому графіку і допомогти знайти цуценя та злодія, який його викрав. Два дні – і злочинець, який викрав Бантика, був встановлений та знайдений. У нього ж був знайдений і Бантик. Може хтось мене і не зрозуміє, але сьогодні на одну щасливу людину стало більше», – відзначив перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін.

Серед тих, хто безпосередньо шукав Бантика, – оперативник Андрій. Поліцейський зізнається, що був приємно здивований тим, скільки людей переживали за цього собаку. Але ще приємніше було побачити реакцію господаря, коли він знову зустрівся зі своїм другом.

«Він був дуже радий, носив його на руках, не міг відпустити. Близько години носив, кликав його. Емоції вражаючі. Ми самі раділи, що зробили приємне. Від того, як потерпілий відреагував на ситуацію. Він був настільки радісний. Ця історія надихнула», – розповідає розшуковець.

Зараз Михайло згадує день викрадення Бантика як найжахливіший Новий рік. Проте день, коли вони зустрілися знову, – став найщасливішим. Розповідає, що для нього ця ситуація змінила все. Зовсім чужі люди стали дуже близькими, майже рідними.

«Багато добрих, чуйних людей об’єднала ця історія. Вона вийшла за межі України, телефонують та вітають з усіх континентів: з Канади, США, Голландії, Італії, Ізраїлю. Дуже допомогла Нацполіція. Департамент карного розшуку – там фантастичні співробітники, які зробили просто неможливе. З-під землі дістали. Ніхто не вірив, що таке у нас буде щастя», – ділиться Михайло.

Джерело

Автор