Захищено майнові інтереси Міноборони при закупівлі бронежилетів та касок на загальну суму майже 30,7 млн грн

Реалізуючи конституційну функцію представництва держави в суді, Головна військова прокуратура вступила у розгляд справи за позовом Міністерства оборони України до товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «ТЕМП-3000» про визнання недійсними частково договорів постачання спеціальних засобів індивідуального захисту та про стягнення майже 30,7 млн грн.

Як раніше повідомлялось, за результатами переговорної процедури закупівель оборонним відомством у травні-жовтні 2014 року з ТОВ «НВП «ТЕМП-3000» укладено ряд договорів постачання бронежилетів та касок для потреб українського війська. Незважаючи на доповнення до Податкового кодексу України щодо звільнення на період проведення АТО операцій з постачання таких спецзасобів індивідуального захисту для потреб Збройних Сил України від оподаткування податком на додану вартість за ставкою 20%, їх ціна підприємством-постачальником безпідставно визначалась з урахуванням сум ПДВ. За таких обставин Міноборони на рахунок постачальника надмірно сплачено майже 30,7 млн грн у якості податку на додану вартість.

Рішенням Господарського суду м.Києва від 25.10.2017 у задоволенні позовних вимог Міністерства оборони незаконно відмовлено.

Завдяки принциповій позиції Головної військової прокуратури Київським апеляційним господарським судом 22.01.2017 незаконне судове рішення скасовано, постановлено нове рішення, яким позов задоволено і стягнуто з ТОВ «НВП «ТЕМП-3000» на користь оборонного відомства суми, сплачені в якості ПДВ.

Суд апеляційної інстанції погодився з доводами військових прокурорів, що ціну бронежилетів і касок з урахуванням податку на додану вартість для потреб українського війська визначено всупереч вимогам законодавства.

Судове рішення набрало законної сили з дня його прийняття.

Джерело

Автор