Подовжено час роботи КПВВ «Станиця Луганська»

Завдяки сприянню та координації Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МТОТ) контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» з 10 січня розпочинає свою роботу на годину раніше: на сьогодні КПВВ відкрите для перетину з 7:00 до 17:00.

Єдиний КПВВ у Луганській області постійно перенавантажений і громадяни, які не встигали перетнути лінію зіткнення кілька раз залишатись на ночівлю поруч з пунктом перепуску у спеціально облаштованих місцях.

Зі свого боку МТОТ продовжує співпрацю з міжнародними гуманітарними організаціями щодо надання допомоги для покращення інфраструктури на КПВВ, організації медичного обслуговування, пунктів обігріву тощо.

Нагадаємо, що з 3 вересня 2015 року через пошкодження мосту через р. Сіверський Донець КПВВ «Станиця Луганська» функціонує виключно як пішохідний. Технічний стан мосту не дозволяє організувати належне транспортне сполучення та доставку товарів (вантажів) міжнародних гуманітарних організацій мешканцям населених пунктів, розташованих на непідконтрольній території Луганської області.

На початку грудня 2017 року пропуск людей через КПВВ “Станиця Луганська” було тимчасово призупинено у зв’язку з ремонтом мосту, що веде на непідконтрольну частину Луганської області, який вже функціонує.

МТОТ разом з іншими заінтересованими органами влади опрацьовують питання проведення ремонтно-відновлювальних робіт (реконструкції) мосту через р. Сіверський Донець для відновлення його належного  функціонування та покращення умов перетину для цивільного населення.

Джерело

Автор