Україна внесла лося до Червоної книги: полювання на нього заборонено (документ)

Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Мін’юст в останні дні грудня зареєстрував наказ Мінприроди про внесення змін до Переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги України.

Відтепер лось європейський в Україні належить до червонокнижних тварин і полювання на нього карається законом.

“Тобто ці 11 місяців боротьби, протистояння, дискусій з науковцями, а подекуди із зоозахисниками точно не були даремними. Це приклад того, як держава і громадянське суспільство, яке має відповідні запити, може ефективно співпрацювати і досягати необхідних результатів. Навіть попри бюрократію, з якою все ще маємо проблеми в нашій країні.

Також ще раз повторюсь, я свідомий того, що занесення лося до Червоної книги не знімає з порядку денного питання поширеного в Україні браконьєрства. Зменшення проявів цього явища залишиться для нас одним із пріоритетних викликів у 2018 році. Маю на увазі і можливий перегляд розмірів штрафів, і ліквідацію застарілої неефективної системи природоохоронного нагляду та контролю, яка є корупційним пережитком минулого і яку давно потрібно ліквідувати замість робити ін’єкції у протез. То вже тема інших наказів та рішень”, – пише Остап Семерак.