Президент присвоїв Окремому президентському полку почесне найменування ім. Гетьмана Богдана Хмельницького (фото, відео)

Ми маємо надійних і вірних союзників – Президент про продовження Радою ЄС санкцій проти Росії

Президент Петро Порошенко наголосив, що у боротьбі за відновлення територіальної цілісності і збереження незалежності Україну зараз підтримує увесь світ.

«Яскравим доказом цього є рішення, яке вчора ввечері прийняла Рада Європейського Союзу на рівні Голів держав та урядів. Продовжити санкції проти Росії, як країни-агресора, яка вступила у війну проти України», – зазначив Глава держави під час відвідання Окремого Київського полку Президента України.

«Ми маємо міцних, надійних, вірних союзників у світі», – підкреслив Петро Порошенко.

Водночас, він наголосив, що найголовнішим союзником та гарантом незалежності України є Збройні Сили, Національна гвардія та інші військові структури нашої держави.

Джерело

 

Ви гідно виконуєте завдання із захисту України – Глава держави присвоїв Окремому президентському  полку почесне найменування імені гетьмана Богдана Хмельницького

Президент Петро Порошенко взяв участь в церемонії присвоєння Окремому Київському полку Президента України почесного найменування імені гетьмана Богдана Хмельницького, вручив Бойовий Прапор підрозділу. Глава держави також взяв участь у приведенні до військової присяги молодого поповнення полку.

Петро Порошенко наголосив, що в авангарді боротьби за незалежність українського народу завжди було і залишається українське військо – від княжих дружин і до сьогоднішніх Збройних Сил. Президент відзначив особливі сторінки воєнної історії України – Запорізька Січ, Козаччина, Гетьманська держава. Наступного року виповниться 370-річниця від початку Визвольної війни українського народу під проводом гетьмана Богдана Хмельницького. Нині Україна відзначає сторіччя створення війська Української Народної Республіки, першим підрозділом якої став український козачий полк імені Богдана Хмельницького.

«І сьогодні наша з вами держава Україна веде боротьбу за незалежність, відбиваючи російську агресію. Особовий склад окремого полку Президента України гідно виконує визначені завдання на Сході нашої держави. Понад 240 військовослужбовців полку є учасниками бойових дій», – зауважив Президент. За його словами, військовослужбовці полку гідно виконували завдання із захисту України, зокрема у Дебальцевому, Щасті, Попасній, на Савур-Могилі, у Станиці Луганській, Маріуполі, Широкіному.

«Переконаний, що спадкоємність поколінь українських захисників має знайти своє втілення в сучасних Збройних Силах України. У назвах та на знаменах українських військових частин обов’язково мають бути імена звитяжних воїнів, які з давніх-давен збудували українське військо та здобували військову славу. Це надихатиме сучасних українських воїнів у боротьбі з російським агресором, у якій ми з вами обов’язково переможемо», – зазначив Петро Порошенко.

Саме тому Глава держави прийняв рішення про присвоєння імені Богдана Хмельницького полку, як одній із військових частин Збройних Сил України, на честь великого українського полководця та першого національного військового підрозділу Української революції 1917-1921 років.

Під час церемонії молоде поповнення полку склало урочисту присягу на вірність Україні. «Військова присяга – це клятва на вірність державі і українському народу. В її зміст покладено українську військову традицію, як еталон служіння ідеалам свободи, справедливості та звитяги. Особлива місія випадає саме вам, молодому поколінню, яке виросло, сформувалося в незалежній Україні», – наголосив Глава держави. Він зауважив, що серед поповнення Окремого президентського полку 17 молодих воїнів, батьки яких брали участь у боях з російсько-терористичними військами на Сході України.

Президент привітав особовий склад із складанням присяги і побажав, щоб військова служба у Збройних Силах України позначилася успіхами і перемогами, стала гордістю для батьків. «Прийнявши на себе почесний обов’язок із захисту суверенітету, територіальної цілісності та незалежності нашої держави, ви гідно продовжите славні бойові традиції захисників Вітчизни. Будьте взірцем єдності, згуртованості та самовідданості у нелегкій, але почесній ратній праці задля зміцнення обороноздатності Української держави», – зазначив Глава держави.

Джерело

Автор