Оболонський райсуд Києва відповів на звинувачення Антіна Мухарського (відео)

Нещодавно, із соціальної мережі Facebook стало відомо про відеоролик, як висловлення протесту відомим шоуменом Антіном Мухарським.

Слід зазначити, що відповідно до даних автоматизованої системи документообігу суду у період з 2014 року і по теперішній час у провадженні Оболонського районного суду м. Києва зареєстровано близько 20 цивільних справ, учасниками яких є Антін Мухарський та його колишня дружина Сніжана Єгорова. Це переважно спори, що виникають із шлюбно-сімейних відносин. Є справи, по яким уже прийнято відповідне процесуальне рішення, а є і справи, які наразі розглядаються судом.

Суд повідомляє, що внаслідок судової реформи, яка нині ще не завершена, у рази зросло навантаження на суддів. Так, із 29 заявлених по штатному розпису суддів фактично здійснюють правосуддя 12 суддів, 8 із яких у цивільній колегії. У провадженні кожного судді перебуває в середньому 1000 справ. Тому розгляд справ по суті відбувається дещо повільніше, вимушено порушуються строки розгляду справ і в цьому не вбачається упередженого ставлення до конкретних учасників процесу. Такі дії суду не можуть бути розцінені як умисне затягування розгляду справи.

Суд наголошує, що ситуація з надмірним навантаженням на суддів характерна не лише для Оболонського районного суду м. Києва. Кадровий колапс та похідні від нього процеси спостерігаються по всій країні в цілому. Для суду усі учасники без виключення є рівними та перебувають в однакових умовах.

Окрім цього, суд спростовує інформацію про тиск на суддів з боку високопосадовців у справах, учасником яких є, зокрема, Антін Мухарський. У разі якщо на суддів здійснюватиметься будь-який тиск, то вони відповідно до вимог Закону України «Про судоустрій та статус суддів» звернуться із заявою про втручання у діяльність судді до Вищої ради правосуддя та до Генерального Прокурора України.

Джерело

 

Автор