Президент перебуває в робочій поїздці по Дніпропетровській області (фото, відео)

Президент: Дорожнє будівництво – один із показників якісних змін, які відбуваються в державі

Під час робочої поїздки до Дніпропетровської області Президент Петро Порошенко проінспектував відремонтовану ділянку дороги Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя.

Виконуючий обов’язки начальника Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Геннадій Немога поінформував Главу держави про виконаний об’єм робіт та подальші плани. Зокрема, про будівництво кільцевої дороги, яка значно розвантажить рух містом.

Петро Порошенко зазначив, що будівництво кільцевої дороги навколо Дніпра має велике значення . «Це надзвичайно важливо. Ми маємо Дніпро розвантажити від транспортних потоків і зробити його більш комфортним», – наголосив він.

Президент також відзначив якість дорожнього покриття, будівництво якого здійснюється, в першу чергу завдяки митному експерименту, а також на базі тендерних процедур. Зокрема, за його словами, до бюджету області надійшло понад 300 мільйонів гривень, отриманих від митниці.

«Якщо спитати людей, що в першу чергу вони зараз бачать, які якісні зміни в державі за три роки, то це не тільки побудова армії, безвізовий режим та підписання Угоди про асоціацію з ЄС, ефективні зміни в енергетиці країни, але і дорожнє будівництво», – підкреслив Глава держави.

Під час спілкування з робітниками, які безпосередньо виконують ремонтні роботи ділянки, Петро Порошенко подякував їм за роботу. «Я хотів би подякувати за дуже якісну і ефективну роботу. Це автомагістраль, яка на сьогоднішній день демонструє зміни», – сказав він.

Петро Порошенко наголосив, що із будівництвом автошляхів, особливо у регіонах, не лише налагоджується транспортне сполучення між населеними пунктами та таким чином – зв’язок між людьми. «Це і розвиток бізнесу, транспортної інфраструктури, розвиток туризму, збереження коштів і побудова конкурентоздатної держави», – додав він.

«Я хочу сказати, що плани, які у нас були на 2016 – 2017 роки і наші плани на 2018 рік є надзвичайно амбітні. Всі процедури відбуваються в рамках тендерів, через систему закупівель ProZorro, ефективно економляться кошти державного бюджету. Це наша спільна робота, яка дозволяє нам з впевненістю дивитися в майбутнє», – також сказав Президент, ще раз подякувавши всім, хто долучається до проведення робіт на автошляхах.

Ремонт ділянки автомобільної дороги загального користування державного значення Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кременчук) – Маріуполь було розпочато в травні цього року. Інтенсивність руху по автошляху – 13,5 тисяч авто добу. Останній ремонт здійснювався у 2005 році. Загальна протяжність поточного ремонту – 35,9 км. Загальна кошторисна вартість – 1 млрд 101 млн 2 тис грн. Завершення виконання робіт – листопад 2017 року.

Джерело

 

Президент у Дніпрі вшанував пам’ять загиблих Героїв Революції Гідності та бійців АТО

Президент Петро Порошенко час робочої поїздки до Дніпра відвідав Алею пам’яті загиблих Героїв Революції Гідності та бійців АТО та вшанував пам’ять загиблих героїв.

Президент поклав квіти та встановив лампадки до пам’ятного знаку, присвяченого Героям Небесної Сотні та гранітних плит з викарбуваними прізвищами загиблих в АТО жителів Дніпропетровської області.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули 106 осіб. Серед них один житель Дніпропетровської області – Сергій Нігоян, який став першим загиблим Героєм Небесної Сотні. З початку проведення АТО в боях за свободу та незалежність України віддали своє життя понад 500 дніпропетровських військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії, МВС СБУ, Держприкордонслужби та інших військових формувань.

У квітні 2014 року біля будівлі обласної державної адміністрації було встановлено 60-метровий стенд, присвячений загиблим учасникам Революції Гідності. Над оздобленням стенду працювали професійні художники та небайдужі громадяни міста. Пішохідна зона, на якій встановлено стенд, отримала неофіційну назву Алея Героїв. Після відкриття Алеї на стенді почали розміщувати фотографії загиблих на Майдані активістів, а згодом і загиблих в зоні проведення антитерористичної операції.

У 2016 році з метою гідного вшанування загиблих героїв Революції Гідності та бійців АТО Всеукраїнською спілкою ветеранів АТО був замовлений проект реконструкції вищезазначеної Алеї. Після затвердження проекту розпочалися роботи з облаштування Алеї пам’яті загиблих Героїв Революції Гідності та бійців АТО. Відкриття Алеї відбулося 12 травня 2017 року.

На Алеї розміщено Мала скляна стела зі світлиною Героя України Сергія Нігояна та списком Героїв Небесної Сотні, чотири великі художні стели, які знаходяться у центрі та нагадують про події в АТО, десять гранітних плит з прізвищами загиблих в АТО жителів Дніпропетровської області, перенесених зі старої Алеї, шістнадцять малих скляних стел зі світлинами загиблих героїв АТО.

Алея пам’яті загиблих Героїв Революції Гідності та бійців АТО збудована за благодійні кошти.

Джерело

 

У дні сторіччя УНР хочу закликати всі політичні сили до єдності заради України – Президент

Президент Петро Порошенко переконаний, що політичні сили України мають бути єдиними заради доброго майбутнього нашої держави. Про це він заявив під час зустрічі з учасниками Революції Гідності та батьками Героя України Сергія Нігояна у Дніпрі.

Звертаючись до присутніх, Глава держави наголосив, що сучасні українці мають пам’ятати події столітньої давнини, коли українці, підписавши Третій універсал Центральної Ради та тим самим проголосивши незалежність Української Народної Республіки, не змогли втримати влади.

«Він проголошував (Третій Універсал – Ред.) Українську Народну Республіку в межах Київщини, Поділля, Волині, Чернігівщини, Полтавщини, Харківщини, Херсонщини, Таврії і, звичайно ж, Катеринославщини з її запорізьким козацьким корінням», – сказав Петро Порошенко, зазначивши, що хоч в Петербурзі в ті дні вже орудували та безчинствували бойовики, автори Універсалу вірили у можливість зв’язку з демократичною Росією.

«І сам Універсал, і чітке окреслення кордонів УНР, і поступовий перехід влади до українських державних органів – Центральної Ради та Генерального Секретаріату – все це вело до неминучого декларування нашої з вами української незалежності. Саме тому це так важливо», – підкреслив Глава держави, наголосивши, що для сучасних українців «головне зараз пам’ятати чому наші предки тоді цю незалежність втратили, загубили».

«Як казав учасник подій того часу В’ячеслав Липинський: «не завойовані ніколи чужою зброєю, а завжди українці лише власним внутрішнім розладом підпадали під зовнішній вплив». Тому в дні сторіччя УНР я хотів би ще раз наголосити і закликати всі політичні сили до єдності – єдності заради України», – акцентував Президент та зауважив, що останні чотири роки були дуже важкими для нашої держави.

Він також звернув увагу на те, що попри 100 років, що минули, Росія так і не змогла змиритися з існуванням Української незалежної держави. «Інстинкти, рефлекси та фобії Москви залишаються за ці сто років абсолютно незмінними. І тепер вже очевидно, що і спецоперація Кремля зі зриву підписання Угоди про асоціацію з ЄС теж була частиною гібридної війни проти України», – констатував Петро Порошенко.

Джерело

 

Тисячі «нігоянів» продемонстрували, що значить любити Україну – Президент привітав дніпрян з річницею Революції Гідності

Під час робочої поїздки до Дніпропетровської області Президент Петро Порошенко провів зустріч з активістами Революції Гідності та учасниками АТО. Глава держави наголосив, що «тут зібралися активні учасники Революції гідності, насамперед з Дніпропетровщини – люди, які у той час, у надзвичайно складних умовах, не побоялися стати на захист демократичних цінностей та європейського вибору країни». Він додав, що у Дніпрі «це було і сміливіше, і складніше, ніж у столиці».

Петро Порошенко зазначив, що у 2014 році тверда й непохитна патріотична позиція мешканців Дніпропетровщини стала визначальною для інших областей Сходу та Півдня та вирішальною для долі всієї України. «Фактично те, що ми зламали хребет проекту «новоросія», «малоросія», чи як там це називається – це величезна заслуга Дніпропетровщини. Вони сподівалися тут знайти підтримку «руському миру» чи «руській весні», а знайшли тисячі «нігоянів», які чітко продемонстрували, що значить любити Україну», – підкреслив Петро Порошенко. Він додав, що «загальновизнано, що дніпряни багато в чому виявили приклад самоорганізації та самовідданості у протистоянні агресору».

Глава держави та учасники зустрічі вшановували хвилиною мовчання пам’ять усіх героїв, які віддали своє життя за найважливіші людські цінності – Гідність і Свободу. «Ці життя покладені на вівтар державної незалежності України, волі та демократії», – сказав Президент.

Він наголосив, що «ми не маємо права забувати і ніколи не забудемо про тих, хто на Майдані отримав поранення, втратив здоров’я» та зазначив, що «практичним кроком до відновлення справедливості щодо цієї категорії громадян є внесення змін до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», якими їм надається статус учасника бойових дій. При цьому він повідомив, що планує підписати цей закон вже найближчим часом.

«Серед вас є й ті, хто першими пішли як добровольці захищати Україну від російського агресора. Ті, хто стояв біля витоків волонтерського руху. Ті, хто й нині у різний спосіб, усіма силами боронить свою державу від зовнішнього та внутрішнього ворога», – сказав Президент та наголосив, що Дніпропетровська область зробила колосальний внесок у захист України, і подякував учасникам зустрічі.

«Протягом шести черг мобілізації на військову службу пішла двадцять одна тисяча мешканців області, із них майже кожний п’ятий – записався добровольцем. Протягом поточного та минулого років 6150 осіб з Дніпропетровщини поступили на контрактну службу. Ваш край є передовим рубежем оборони, і водночас – надійним тилом, у якому кується наша перемога», – наголосив Петро Порошенко.

«Ми добре усвідомлюємо, що Революція Гідності дала нам історичний шанс. Вона відчинила для 45-мільйонної нації вікно можливостей для кардинальних змін та системних реформ», – сказав Президент та наголосив, що «дуже важливим є, що партнери з ЄС та США, партнери з усього світу, міжнародні фінансові організації наголошують – за три роки ми зробили більше реформ, ніж за попередні 24 роки до цього. Системних реформ, в основі яких – цінності демократії та свободи».

Президент привітав мешканців міста та області із завтрашнім Днем Гідності та Свободи.

Джерело

 

Президент: Угода про асоціацію Україна – ЄС – є дорожньою картою наших реформ

«Угода про асоціацію, яка вступила в дію 1 вересня, є дорожньою картою наших реформ. І після того, як ми її ратифікували, сьогодні це – є завдання», – наголосив Президент Петро Порошенко на зустрічі з активістами Революції Гідності та учасниками АТО, під час робочої поїздки до Дніпропетровської області.

«Хочу наголосити, що поки що ми її виконали на 15%. У нас попереду дуже велика робота», – зазначив Глава держави. Він подякував народним депутатам і всім, хто у складі великої команди «допомагає творити історію» та нагадав про низку законів, які були ухвалені парламентом цієї осені і які визначили продовження реформ – освітньої, медичної, пенсійної.

«Саме це, про що ми маємо дбати це імплементація Угоди про асоціацію з її дорожньою картою. Її імплементація – це є передумова подальших кроків із євроінтеграції», – переконаний Глава держави.

Він зауважив: «Не потрібно питати: чи приймуть, чи не приймуть Україну? Україна має право на членство у Євросоюзі. Єдине, що ми повинні відповідати критеріям і це вже залежить тільки від нас».

Петро Порошенко також додав, що найгірше, що ми переживали вже позаду і крок за кроком наша країна повертається до економічного зростання та соціального розвитку

Глава держави нагадав про початок Революції Гідності і про те, що український народ вийшов на Майдан з вимогою не підвищення пенсій чи заробітних плат, і не зниження податків чи з будь-якими економічними вимогами. А з чіткою політичною вимогою – вимогою, щоб Україна повернулася в родину європейських народів, підписавши Угоду про асоціацію.

«І тому нинішня – 4-та річниця Майдану є дуже особливою», – зазначив він. Президент підкреслив, що з 1 вересня поточного року Угода про асоціацію почала діяти.

За його словами, документ був ратифікований всіма країнами Європейського Союзу, незважаючи на будь-які референдуми під російським впливом з твердою переконаністю, що ратифікація Угоди буде зупинена. «Але ми це зробили – ми переконали і перемогли. Угода ратифікована і з 1 вересня в повному обсязі набула чинності. Це означає, що ту першу ключову вимогу, яка вивела на протест мільйони і мільйони людей, ми з вами виконали», – сказав Петро Порошенко.

«Боротьба за ратифікацію Угоди виявилася не менш складною, ніж за її підписання. Українська дипломатія достойно впоралася з цим дуже непростим завданням. Ми переграли Росію», – додав Президент.

Глава держави зауважив, що 1 грудня Україна буде святкувати сторіччя української дипломатії і повідомив, що вніс сьогодні до Верховної Ради проект Закону «Про дипломатичну службу». «Це підкреслення тої ролі, яку зараз дипломати відіграють в історії України. Не менш важливу – ніж її славетні Збройні Сили, які ми також відновили і побудували за ці три роки», – додав він.

За його словами, яскравим доказом того, що Угода діє є те, що за десять місяців поточного року наш експорт до Євросоюзу зріс на 30%, на третину за рік. Частка Європейського Союзу у зовнішній торгівлі України досягла майже 43%, стрімко наближаючись до 50%. «50% всього товарообігу України буде припадати саме на Євросоюз», – наголосив Президент.

Він повідомив, що днями візьме участь у Саміті Східного партнерства та привітав ухвалені у середу рекомендації Європарламенту щодо створення моделі “Східне партнерство плюс” для тих країн, які продемонстрували найбільш ефективну імплементацію Угоди про асоціацію. «Це Україна, як лідер Східного партнерства. Ми повернули собі лідерство. Та наші партнери Грузія і Молдова». – зазначив він.

Петро Порошенко нагадав, що ще влітку на Саміті Україна-ЄС запропонував лідерам ЄС ініціативу щодо поступової секторальної інтеграції України. «Це інтеграція до Енергосоюзу ЄС та приєднання до Спільного цифрового ринку», – сказав він та зазначив, що Україні вдалося позбутися 98% залежності від російських енергоресурсів.

«Ще одна дуже амбітна ціль. Ми зробимо все, щоб Україна швидше повернулася в Європу і тому запропонували ще один формат наших відносин – підписання асоціації з Шенгенською зоною, тобто поглиблення безвізу. Ще одна позиція – це орієнтир на Митний союз Євросоюзу, щоб не було ніяких митних перевірок і створили єдиний митний простір з Євросоюзом», – підкреслив Петро Порошенко. Президент нагадав про запровадження з 11червня цього року безвізового режиму для українських громадян з країнами ЄС.

«Приємно, що ці ідеї зараз знайшли тепер відображення і в резолюції Європейського Парламенту, демонструючи що Україна залишається у перших пунктах порядку денного Європейського Союзу і має тверду і надійну підтримку в Європейському парламенті», – зауважив Петро Порошенко.

Джерело

 

Президент нагородив жителів Дніпропетровщини – учасників Революції Гідності

У Дніпрі Президент Петро Порошенко зустрівся з учасниками Революції Гідності та батьками Героя України Сергія Нігояна, який був першим загиблим у ті дні.

Активістам, які виявили громадянську мужність, самовіддано відстоювали конституційні засади демократії, права і свободи людини в ті визначальні в історії України дні, Глава держави вручив державні нагороди.

Петро Порошенко наголосив, що Дніпропетровська область зробила колосальний внесок не лише у захист демократичних цінностей, а й у захист України, і подякував учасникам зустрічі. Серед мешканців краю багато й тих, хто добровольцем пішов захищати українців від агресора, стояв у витоків волонтерського руху, «хто й нині у різний спосіб усіма силами боронить свою державу від зовнішнього та внутрішнього ворога», констатував Президент.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня відзначені Дмитро Бричко, Микола Цибенко, Марина Давидова, Олександр Кащук, Сергій Колчанов, Анастасія Максимчук, Руслан Мороз, Тарас Москалюк, Тамара Мудрак, Роман Орищенко, Максим Рева, Віктор Таратушка, Дмитро Тівецький Євген Фінка, Андрій Хрущ та Олег Куявський.

Герой Майдану Олег Куявський подякував Главі держави за високу нагороду: «Це є відзнакою мільйонів тих активних учасників Революції Гідності, які захистили демократичний європейський вибір нашої країни». Він нагадав, з числа майданівців почали формуватися перші добровольчі батальйони, які вирушили на схід захищати країну та запевнив Главу держави, що вони «будуть продовжувати стояти на захисті державності, прав і свобод громадянина».

Джерело

 

Президент у Дніпрі взяв участь у відкритті реконструйованого педіатричного корпусу

Під час робочої поїздки до Дніпропетровської області Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистому відкритті реконструйованої будівлі педіатричного корпусу комунального закладу «Дніпропетровський спеціалізований клінічний медичний центр матері та дитини імені професора М.Ф.Руднєва» Дніпропетровської обласної ради.

Глава держави перерізав символічну стрічку та зауважив, що дощ, який сьогодні йде цілий день у Дніпрі, на початку доброї справи є дуже добрим знаком. «Хочу вибачитись за те, що промокли. Але справа того вартує. І найприємніше в регіональній поїздці для мене як Президента – це можливість поспілкуватись з людьми. А тим більше з такої приємної нагоди, як відкриття нового або модернізованого і відреставрованого медичного закладу. Подібні події наочно свідчать, що найгірше з того, що ми пережили останніми роками вже позаду”, – підкреслив Президент. Він нагадав, що сьогодні вже оглянув реконструйовану дорогу, а зараз відкриває оновлений медзаклад. “Крок за кроком, день за днем наша країна повертається на шлях економічного зростання та соціального розвитку», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави нагадав, що 20 листопада – Всесвітній день дитини та Міжнародний день педіатра. «Свята професія – не просто лікар, а лікар, який повертає життя дитині. Таке поєднання – абсолютно логічне: педіатри – справжні ангели-охоронці для всієї української малечі», – підкреслив Президент.

Він назвав символічним, що саме в такий день, після масштабної реконструкції, відкривається відділення педіатрії Центру матері та дитини імені Руднєва та привітав педіатрів і малих пацієнтів. Президент зауважив, що Центр матері та дитини – спільний проект держави та регіону, певною мірою результат децентралізації. На повну реконструкцію та переобладнання лікарні було виділено близько вісімдесяти п’яти мільйонів гривень, додав Президент.

«Ще декілька років тому про це не було можливості навіть мріяти. Дійсно, шкода, що в Україні поки що таких проектів одиниці. Тут все, як мені доповіли, має бути за європейськими стандартами – від інтер’єру до інноваційного обладнання. Повністю змінено підхід до надання медичних послуг малюкам”, – сказав Глава держави. Він додав: “Палати – яскраві, створюють відповідний настрій, різнокольорові. На стінах – дитячі малюнки».

Президент наголосив, що сучасне планування дозволить дітлахам знаходитися в одній палаті з батьками. Все педіатричне відділення оснащене сучасною медичною технікою. Консультативно-діагностичне відділення для дітей обладнане кабінетами ультразвукової діагностики, медико-генетичного консультування.

«Все це допоможе виявляти захворювання на ранніх стадіях та вчасно попереджати ускладнення. Обладнання для телемедицини дозволить в онлайн-режимі проводити міжрегіональні та навіть міжнародні консультації», – підкреслив Глава держави. Він додав, що також діятиме Центр раннього втручання для своєчасного виявлення та більш результативного лікування дітей.

«Звичайно, дніпровські лікарі вже знають, який крок вперед зроблено відкриттям цього центру. Але я так детально про це розповідаю, щоб вся Україна і всі українці почули, які кардинальні зміни відбуваються в кожному регіоні. І в Україні почалися реальні системні зміни в сфері охорони здоров’я”, – наголосив Петро Порошенко.

Президент нагадав про ухвалену медичну реформу, а також повідомив, що планує на цьому тижні підписати Закон про сільську медицину. Главв держави зауважив, що фінансове забезпечення розвитку сільської медицини стало можливим завдяки спільним і скоординованим діям, в тому числі завдяки діям Генеральної прокуратури, яка забезпечила передачу до бюджету десятків мільярдів коштів, викрадених Януковичем.

«Хочу, щоби діти, пацієнти Центру матері та дитини, виросли здоровими та щасливими. Звісно, щоби вони були готовими до захисту Вітчизни, але ніколи не дізналися, що ж таке справжня війна. Щоби відчували запах пороху і чули гуркіт артилерії лише на навчальних позиціях. Щоби сталося так, як хотів Тарас Шевченко: «І на оновленій землі, врага не буде супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі», – сказав Президент.

Глава держави оглянув нові приміщення Центру та вручив сертифікат на обладнання.

Джерело

 

Щаслива і забезпечена родина є додатковим стимулом для зразкового несення військової служби – Президент вручив військовослужбовцям Держспецслужби транспорту ключі від квартир

У ході робочої поїздки до Дніпропетровської області Президент Петро Порошенко відвідав 19-й окремий мостовий загін 26-го об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту. Глава держави вручив військовослужбовцям сертифікати та ключі від квартир.

Під час спілкування з бійцями та членами їх сімей Петро Порошенко зазначив, що не міг не скористатися нагодою відвідати частину і поспілкуватися з військовослужбовцями та подякувати за службу.

«Дехто думає, що військовослужбовці Державної спеціальної служби транспорту не беруть участь у бойових діях. Це не правда. Достатньо підійти до цього стенду і подивитися скільки об’єктів інфраструктури відновлено або побудовано з нуля вашими військовослужбовцями, в тому числі між першою і другою лінією, тобто на лінії оборони. З ризиком для життя. Там, де ніхто, жоден будівельник туди не поїде», – наголосив Глава держави.

«Військовослужбовці ДССТ сумлінно виконують завдання як у пунктах постійної дислокації, так і у зоні проведення АТО. Статус учасника бойових дій отримали більше 2 тисяч військовослужбовців ДССТ. Вони пройшли через горнило війни і інженерно-саперні підрозділи виявили і знешкодили близько 5 тисяч вибухонебезпечних предметів на об’єктах транспортної інфраструктури», – констатував Петро Порошенко.

Держспецслужба активно залучалася і до інженерного обладнання смуг оборони наших військ на території Донецької і Луганської областей – лише протягом 2016 року було споруджено опорні пункти і позиції підрозділів ЗСУ в районі Старогнатівки, Гранітного, Рибацького та багатьох інших, кілька тижнів тому був завершений ремонт мосту через річку Сіверський Донець, який з’єднує Лисичанськ і Рубіжне.

«Ми відбудовуємо Донбас, ми відновлюємо інфраструктуру, ми повертаємо звільнену землю до нормального життя», – наголосив Президент.

Глава держави відзначив, що військовослужбовці ДССТ демонструють високий професіоналізм та високий рівень служби, мужність та патріотизм, вірність військовому обов’язку, а тому, «Той, хто присвятив своє життя захисту Батьківщини, повинен мати гідне грошове забезпечення і достойні соціально-побутові умови, переконаний він.

Президент нагадав, що це вже не перший будинок, який збудовано для військових ДССТ – вже заселено один з будинків у цій же частині, ще один зведено у Чернігові. Він наголосив, що разом з відновленням армії держава почала системну роботу із забезпечення житлом військовослужбовців. «Якщо говорити цифрами, то лише за останні три роки ми зробили, щоб Збройні Сили України отримали більше двох з половиною тисяч квартир. Інші силові підрозділи, Національна гвардія, Служба безпеки, прикордонники, Спеціальна служба транспорту – отримали ще більше 2,5 тисяч. П’ять тисяч квартир – це є той символ турботи про українського воїна, який демонструє держава, Президент, Прем’єр, Уряд і Верховна Рада», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент наголосив, що ставить завдання збільшити темпи будівництва житла військових, адже його чекають сотні сімей. «Щаслива і забезпечена родина є додатковим стимулом для зразкового несення військової служби», – додав він.

Старший інженер будівельно-відновлювальної частини управління 26 об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту майор Аркадій Тищук запросив Петра Порошенка до свого помешкання в новобудові. Подружжя Аркадія та Інни Тищуків виховує двох синів – 5-річного Владислава та 3-річного Тимофія. Родина чекала на житло 12 років. Під час спілкування майор розповів Главі держави, що з 2015 року виконує завдання в зоні АТО, зокрема в містах Курахове та Волноваха Донецької області; в м. Рубіжне Луганської області. На згадку про зустріч Глава держави зробив подарунок дітлахам.

Новозбудований 32-х квартирний житловий будинок 19-го окремого мостового загону 26-го об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту зведений на виконання програми Президента України із забезпечення житлом військовослужбовців та членів їх сімей. Замовником та генпідрядником будівництва виступив 19-й окремий мостовий загін, головний розпорядник коштів – Міністерство інфраструктури України. Генеральний проектувальник – Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту ім. академіка Лазаряна. Технічний нагляд – ТОВ «Геопроектінвест».

Квартири у будинку отримають 32 родини військовослужбовців Державної спеціальної служби транспорту, з них – 27 учасники АТО. Будинок побудований протягом 2017 року.

Джерело

Хіба дощ може стати на заваді відкриттю відділення педіатрії Центру матері та дитини тут, у Дніпрі?Цей спільний проект держави та регіону, певною мірою – результат децентралізації. На повну реконструкцію та переобладнання лікарні було виділено близько вісімдесяти п’яти мільйонів гривень.Це – ще одне яскраве свідчення, що в Україні, нарешті, почалися реальні системні зміни в системі охорони здоров’я.

Posted by Петро Порошенко on Montag, 20. November 2017

Визит Президента.В программе Новая Дорога. и Новая Больница. Благодаря децентрализации. Благодаря реформам, которые …

Posted by Yury Bogdanov on Montag, 20. November 2017