У МВС обговорили стратегічне планування з експертами НАТО (фото)

16 листопада у МВС відбулася міжвідомча робоча зустріч з питань удосконалення державної системи стратегічного планування та бюджетування. У зустрічі взяли участь представники структурних підрозділів Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України,  Національної поліції України, Державної прикордонної служби України та Державної служби України з надзвичайних  ситуацій.

До участі у зустрічі також були запрошені представники Міністерства оборони України та експерти Представництва НАТО в Україні.

Метою засідання було обговорення шляхів формування скоординованої політики подальших дій в процесі удосконалення державної системи стратегічного планування.

Під час зустрічі представник Міністерства оборони України Буняк Олександр Вікторович, заступник директора Департаменту – начальник управління стратегічного планування розвитку спроможностей, поінформував присутніх про досвід впровадження оборонного планування на основі спроможностей в контексті реформування оборонного відомства. Він детально розповів аудиторії про засади планування розвитку на основі спроможностей, його сутність, основні принципи та елементи.

Також розглядалися  шляхи та інструменти запровадження ефективної координації та  механізму подальшої міжвідомчої взаємодії у сфері планування розвитку, перспективи співробітництва складових сектору безпеки і оборони з НАТО в сфері планування на основі спроможностей, а також можливості  залучення консультативної та практичної допомоги для досягнення поставлених цілей.

Усі учасники зустрічі  висловили свою зацікавленість у подальшій співпраці в згаданому напрямку та готовність активно долучитися до процесу з метою подальшого посилення спроможностей для забезпечення безпекового простору в країні.

Джерело

Автор