НБУ розробив мобільний додаток “Монети України” (скріншоти)

Національний банк запустив мобільний додаток “Монети України”. Він уже доступний для безкоштовного завантаження.

“Це вже другий інноваційний інтерактивний продукт Національного банку. Перший наш діджитал-продукт − додаток “Українська гривня”. Новий додаток надасть користувачеві доступ до повного довідника монет України, випущених центральним банком. Крім того, він надає можливість оперативно відстежувати залишки монет на сайті online-замовлення Національного банку в розрізі областей”, − зазначив директор Департаменту інформаційних технологій Національного банку України Володимир Нагорнюк.

За його словами, мобільний додаток, який обладнаний пошуковою системою за назвою монети, її серією та металом, дозволяє переглядати як технічну інформацію, так і зображення, опис кожної монети тощо. Крім того, він завжди відображає повні та актуальні дані: одразу після випуску монета автоматично відображається у додатку, тобто немає потреби в оновленні його версії.

Також Володимир Нагорнюк анонсував створення у майбутньому онлайн-магазину з продажу монет.

QR code Android: QR code iOS:

Довідково: Мобільний додаток “Монети України” розроблений фахівцями Національного банку України (Департамент інформаційних технологій у співпраці з Департаментом грошового обігу).

Завантажити мобільний додаток “Монети України” можна в AppStore або Google Play.

Завантаження безкоштовне.

Дізнатися про план випуску пам’ятних монети України та сувенірну продукцію можна за посиланням.

Нагадаємо, 31 серпня 2017 року напередодні Дня знань та чергової річниці проведення грошової реформи в Україні НБУ презентував мобільний додаток “Українська гривня” студентам – майбутнім банкірам. У цьому додатку представлені сучасні елементи системи захисту банкнот номіналом 100 і 500 гривень нового банкнотного ряду, що були введені в обіг у 2015 – 2016 роках. До того часу інформація про елементи захисту та зовнішній вигляд банкнот гривні розміщувалася виключно на сайті Національного банку та поширювалася лише у друкованому форматі (у відділеннях банків, поштових відділеннях, структурах державних органів тощо). Наразі дізнаватися про захист українських грошей стало просто та зручно.

Інформація доступна для всіх користувачів мобільних девайсів.

Джерело