В Україні в січні-вересні зріс експорт послуг на 10% – до 7,8 млрд дол

В Україні у січні-вересні поточного року значно зріс експорт послуг – на 10%, порівняно з аналогічним періодом минулого року, – до 7,76 млрд долл. Про це свідчать дані Державної служби статистики України. Позитивне торгове сальдо послугами зросло до 3,68 млрд дол. проти 3,2 млрд дол. за аналогічний період минулого року.

У географічному розрізі найбільш затребуваними були вітчизняні послуги в країнах ЄС (31,2% загального обсягу експорту послуг), значно зріс експорт послуг в США, країнах Близького Cходу та Китаю. В промисловому розрізі показники зростання зафіксовані у сфері переробки матеріальних ресурсів, перевезення, транспортування та подорожей, у сфері агровиробництва, торгівлі та комп’ютерних послуг.

Довідково: Реальний ВВП України у ІІІ кварталі поточного року порівняно з попереднім кварталом та з урахуванням сезонного фактору зріс на 0,2%, а порівняно з ІІІ кварталом минулого року зростання становило 2,1%. Як свідчать дані Державної служби статистики України, позитивна економічна динаміка в Україні спостерігається 7 кварталів поспіль після більш ніж дворічного падіння.

Джерело