У США успішно запустили ракету з українським двигуном (фото, відео)

12 листопада 2017 року з космодрому НАСА «Уоллопс Айленд» (шт. Вірджинія, США) був здійснений успішний запуск ракети-носія «Антарес». Ракета має доставити вантажний модуль «Сігнус» до Міжнародної космічної станції.

Проект «Антарес» є прикладом успішної взаємодії компаній космічної галузі України і Сполучених Штатів у сфері мирного дослідження космічного простору. Тільки цей запуск – це близько 40 млн. дол. США інвестицій в космічну галузь України, і робота більше ніж 25 тисяч фахівців.

На запуску був присутній Посол України в США Валерій Чалий, в.о. Генерального директора КБ «Південне» Олександр Дегтярьов, Директор заводу «Південмаш» Сергій Войт.

Посол В.Чалий провів зустрічі з директором департаменту НАСА з питань розвитку проекту “Міжнародна космічна станція” Семом Скімемі та Президентом компанії “Орбітал АТК” Девідом Томпсоном.

“Антарес” створений американською корпорацією «Орбітал АТК» за участю іноземних партнерів, у т.ч. низки українських підприємств. Так, головна конструкція першої ступені ракети розроблена конструкторським бюро “Південне” та виготовлена на “Південному машинобудівному заводі ім. Макарова” (обидва з м.Дніпра) у співпраці з українськими підприємствами “Хартрон-АРКОС” (Харків), “Хартрон-ЮКОМ” (Запоріжжя), “РАПІД” (Чернігів) та ін. Українські фахівці брали активну участь у випробуваннях «Антареса», які проводилися в США.

Posted by Людмила Мазука on Sonntag, 12. November 2017

Автор