Велике осіннє загострення

Костюк Олександр

Наїзд на Авакова дуже гарно вкладається в загальну схему “Великого осіннього загострення”.

Обрано час: жовтень-листопад (традиційний період майданів).

Потім як по нотах: прорив кордону Міхуїлом, його гастролі країною, підрив складів на Вінничині, наїзд на Муженка, майдан “всіх апазіціонних сил”, блокування Рошен, вбивство Окуєвої з хоровими криками “СБУ нє работаєт”, “СБУ занімаєтся только прєдпрініматєлямі і бізнєсом”.

Також: загострення на фронті, обстріли, поранені, загиблі.

Тобто ситуація іде крещендо, постійне системне нагнітання.

А тепер, як фінальний акорд – надзвичайно болючий удар по міністру МВС. Болючий, тому що по сину, з принизливим затриманням. А отже і по НФ. В розрахунку на емоційну реакцію. В розрахунку на розкол між союзниками: БПП та НФ (дві реально державницькі сили в Парламенті). В розрахунку протиставити МВС керівництву держави. Дуже своєчасно, дуже вписується в загальну симфонію, диригент якої має досвід і характерний почерк.

І ще одне: абсолютно не виключаю, що син Авакова дійсно заплутаний в мутних схемах. На жаль, діти політиків, відомих людей, молоді і незрілі люди дуже часто мають зіркову хворобу, схильні до красивого і невпорядкованого життя. І цим підставляють своїх батьків. Так було в свій час з сином Ющенка, що блискуче використав кремль. У кремлівських в таких брудних справах досвід величезний.

Це реальне життя, в якому діють реальні люди – не ангели і не святі.

Автор