І от саме зараз Лавров почне захищати її права

Дмитро Вовнянко

Історія раз. Міністр іноземних справ Росії Сєргєй Лавров заявив, що Росія буде й надалі захищати за кордоном своїх “саатєчєствєнікав”. “Мы полностью солидарны с нашими соотечественниками за рубежом, будем всячески отстаивать их права, особенно в ситуациях, когда простое ношение «георгиевской» ленточки 22 июня в некоторых странах объявлено уголовным преступлением” – кінець цитати.

Історія два. Така собі Марина Меншикова, учасниця дніпровських антимайданів, рік тому в Оперному театрі вдарила учасника АТО по голові молотком. “Саатєчєствєніцу” об’явили в розшук, але вона втекла в окупований Крим. Але. З Криму її депортували в Україну за порушення паспортного режиму і, на останок, заборонили в’їзд до Росії на 5 років.

У червні її затримали в Дніпрі, але чувіха знову втекла з під арешту і знову опинилася в Криму. Як повелися з “саатєчєствєніцей” окупанти? Знову депортували її до України. Де її знову затримали, і зараз судять.

І от саме зараз, я так розумію, Лавров почне захищати її права. Він же ясно сказав – “за кордонами”? За кордонами Росія своїх “саатєчєствєнікав” захищає натхненно, бо у самій Росії вони нікому нафіг не потрібні.

 

Автор