МІП в зоні АТО: Аналіз стану телерадіомовлення на території Донецької області (фото)

На території Петропавлівської сільської ради великий вибір українських теле- та радіоканалів в ефірі

Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики України провела аналіз стану телерадіомовлення на території Петропавлівської сільської ради Станично-Луганського району Донецької області.

“Після введення телевізійної вежі у Бахмутівці, на території Петропавлівської сільської ради великий вибір українських теле- та радіоканалів в ефірі”, – повідомляє радник Міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат України Олександр Бригинець, під головуванням якого здійснюється моніторингова місія.

За словами секретаря Петропавлівської сільської ради Тріщенко Олени, в штаті селищної ради є спеціаліст, який займається аналізом ефірної ситуації та пояснення людям, що і як знайти в ефірі. Цю посаду займає Олександр Шовцов. Він коментує: “Супутникове телебачення мають переважна більшість жителів, тому що ставили, коли українського мовлення тут не було. Саме в той час з’ясувалося, що обладнання, привезене з Росії, закодоване таким чином, щоб не приймало українські канали, через те ТВ-тюнери довелося купувати у Станиці Луганській”, – сказав Шовцов.

Нагадаємо, що за два роки роботи Комісії побудовано три телевежі: в Краматорську Донецької області (5 Грудня 2016), в Чонгарі Херсонської області (17 Березня 2017 ) та у Бахмутівці Луганської області (22 Серпня 2017).

Джерело


 

На території Кальчицької сільської ради в ефірі присутні 13 українських телеканалів

Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики України провела аналіз стану телерадіомовлення на території Кальчицької сільської ради Нікольського району Донецької області.

“На території Кальчицької сільської ради в ефірі присутні 13 українських каналів. Цифрове телебачення “Т2” теж є і добре працює, але мало хто з сільчан ним користується, оскільки ефірне телебачення повністю задовольняє потреби в українському мовленні. З тієї ж причини не популярне і супутникове телебачення”, – повідомляє радник Міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат України Олександр Бригинець, під головуванням якого здійснюється моніторингова місія.

За словами Рибкіної Надії, голови Кальчицької сільської ради, найгірша ситуація під час проведення профілактичних робіт на телевежі: в цей час припиняється робота українського ефірного телебачення і замість нього в ефірі з’являються канали з окупованої території, що заходять на вільні частоти.

“Раніше на території нашої сільради можна було дивитися інтернет-телебачення, але зараз його, на жаль, вже немає”, – сказала Рибкіна.

Джерело