Ще раз про маніпуляції термінологією (+ відео Звернення бійців батальйону «Донбас» до влади та журналістів)

Костюк Олександр

Читаю в наших ЗМІ:
“около 10.00 полиция пошла на штурм районного Святошинского суда и зачистила помещение зала заседаний, где забаррикадировались соратники лидера “Добровольческого движения ОУН” Николая Коханивского”.

“Лидер “Добровольческого движения ОУН” Николай Коханивский” це, м’яко кажучи, не відповідає дійсності.

Голова Організації українських націоналістів Богдан Червак заявив, що скандальний Микола Коханівський не має стосунку до організації:
“З Коханівським усе зрозуміло. До нього уже давно не має питань. Але є прохання до окремих журналістів. Не зловживайте назвою ОУН, до якої Коханівський і група його підтримки не мають жодного відношення. Назватися ОУН і належати до неї, – не одне і теж”, – наголосив він.

Тобто, Діоба [справжнє прізвище Коханівського] – авантюрист і аферист, який прикривається національною символікою і вивіскою “ОУН”. Під цим прикриттям виконує замовлення тих, хто більше платить. Платить кремль – будь-ласка. Коломойській – будь-ласка.

Також в наших ЗМІ звичайні хулігани замість слова “співучасники” чомусь іменуються “соратнікі”.

Це, якщо застосувати історичну аналогію, все одно що написати:
“Міша Япончик , лідєр добровольчєского двіжєнія одєскіх патріотов, проізвьол рєволюціонную експропріацію галантєрєйного магазіна. Єго соратнікі в ето врємя стоялі на шухєрє”.

Підміна термінології – стандартний, перевірений гебешний метод. Взятий на озброєння аферистами всіляких кольорів. Навіщо наші ЗМІ грають в ці кремлівські ігри, називаючи організації незрозумілого походження і спрямованості тими назвами, якими вони просто прикриваються?

Навіщо називати Коханівського, Білецького або ПС “українськими націоналістами”?
Зібрання кількасот найманців та фриків під ВР гордими словами “Майдан” чи “Віче”?

Наші ЗМІ повинні нести відповідальність за термінологію, яку вони вживають при висвітлені подій. Якщо, звичайно, вони самі відповідають терміну ЗМІ, а не прикривають ним щось інше.


З Коханівським усе зрозуміло. До нього уже давно не має питань.Але є прохання до окремих журналістів. Не зловживайте на…

Posted by Богдан Червак on Dienstag, 24. Oktober 2017

 

Микола Коханівський – самозванець, який не належить до організації ОУН.

Автор