Колона техніки, переданої Держприкордонслужбі Президентом, вибула на кордон (фото, відео)

Сьогодні з території Окремої комендатури охорони і забезпечення Державної прикордонної служби України, що у Бортничах, до підрозділів охорони державного кордону вирушила чергова колона сучасної техніки, яку днями вручив Президент України Петро Порошенко.

76 одиниць транспортних засобів, що надійшли в рамках Держоборонзамовлення та проекту Міжнародної технічної допомоги, вже незабаром посилять підрозділи охорони державних кордону України.

Зокрема сьогодні 25 автомобілів марки «Renault Duster» та автобус «Богдан» вже надійдуть до Східного, Азово-Чорноморського, Південного регіональних управлінь та до Національної академії Держприкордонслужби ім. Б. Хмельницького.

Ще 8 мотоциклів «AJP Enduro», 28 одиниць «Renault Duster» та автобус «Богдан» днями прибудуть і до Північного та Західного регіональних управлінь.

Зауважимо, що сучасні повнопривідні «Renault Duster» досить потужні, але при цьому економні. Їх середній розхід палива  складає 5,5 літрів на 100 кілометрів. Крім того, вони вже обладнані радіостанціями, світловою сигналізацією та решіткою у багажному відділенні для перевезення службових собак.

Загалом у Держприкордонслужбі, з урахуванням останніх надходжень,  –  105 одиниць такої техніки.

А маневрені мотоцикли «AJP Enduro» у першу чергу призначені для підвищення мобільності дільничних інспекторів прикордонної служби. Завдяки таким мотоциклам прикордонники зможуть здійснювати патрулювання більш ефективно в важкодоступних районах виконання завдань. Варто зазначити, що  двоколісний транспорт надійшов в  рамках міжнародної технічої допомоги.

Для  переміщення змін прикордонних нарядів, які несуть службу в пунктах пропуску, придбано та передано автобуси вітчизняного виробництва «Богдан».

Також варто зауважити, що, завдяки активній підтримці керівництва держави та реалізації проектів міжнародної технічної допомоги, у прикордонному відомстві постійно проводиться робота по забезпеченню органів та підрозділів Держприкордонслужби новітніми зразками техніки, озброєння та технічними засобами, у тому числі і сучасними патрульними автомобілями підвищеної прохідності, які забезпечують виконання завдань з охорони кордону у різних умовах обстановки та місцевості.

Джерело

Автор