Про зворотній бік “хитромудрих” стратегій влади

Mason Lemberg

“Гра в піддавки”, яку використовує влада по відношенню до “опозиції”, могла б виявитись достатньо ефективною. Адже ця стратегія наочно показує всю гидотну сутність так званої “опозиції”, маргіналізує та ослабляє її.

Одначе, так могло б статися в ситуації, коли стратегія супроводжується адекватним інформаційним висвітленням подій. Але імпотентна стецьовщина, через день після мегаобсиру, запрошує на ваш 5-й канал маргінального афганського члєніна, а ваше Еспресо показує свінопсіну, яка розказує українцям, чому поганий Порошенко. Не кажучи вже за кремлівські канали…

Крім того, не варто забувати, що владі протистоять маргінали. Маргінали без паспорта і Батьківщини, маргінали з фейковими прізвищами в паспорті, маргінали з нулем підтримки.

Ці маргінали дозволяють собі висувати ультиматуми, дозволяють собі бити атовців-поліцейських і атовців-депутатів, дозволяють собі возити з собою озброєних тітушок, дозволяють собі перекривати дороги, дозволяють собі бикувати біля київських шкіл, дозволяють собі проривати кордони і багато іншого дозволяють собі ці виродки.

Ці маргінали давно перейшли будь-яку здорову межу і своїми діями підривають основи держави, довіру до державних інститутів, основоположні принципи суспільних відносин, не несуть обов’язкову відповідальність за вчинені злочини.

Я розумію стратегію влади по відношенню до них, я розумію, що багато чого я не знаю. Я це все розумію.

Але, реалізовуючи свої “хитромудрі”, стратегії влада не має забувати, що є і зворотня сторона такого відношення до маргіналів.

Бо зовсім не факт, що якась подія не стане точкою неповернення, і люди, яким вже набридло дивитися на безпомічність влади (нехай вдавану) і безкарність виродків (нехай тимчасову), не прийдуть і не зроблять мокре місце з якоїсь безпаспортної свині, що прорвала кордон, чи проплачених биків, які вирішили бикувати біля школи.

Так, зараз ці люди мовчать, спостерігають, не підривають основи державності, але влада не має забувати, що граючи в піддавки з маргіналами, вона випробовує терпіння громадян, в яких за 3 роки війни не все так добре з нервами та терпінням.

Коли влада держави не здатна виконувати покладені на неї функції, то ці функції будуть виконувати громадяни, як то було 30.11.2013. Ніхто не буде писати в фейсбуках “всі на Майдан!!”, а просто прийдуть і дадуть п*зди цьому маргінальному путінському стаду. І я вже не впевнений, що влада, в особі невідомщених поліцейських і нацгвардійців, їх зможе стримати.

А от що потім буде робити влада з їхніми “хитромудрими” стратегіями?..

П.С. Я не закликаю нікого до дій по відношенню до організмів. Навпаки, я закликаю утриматись від цього і не робити з них жертв.

Але я дуже хотів би, щоб влада нарешті зрозуміла, що цій отаманщині у виконанні маргіналів має настати кінець, і батьки не мають боятися п’яного биdла, відводячи дітей до школи.

Фото © Reuters

 

Автор