Про Uber і можливі протести таксистів

Уявіть собі масову акцію протесту проти запуску трамваїв. Маса людей доводить, що трамвай – то небезпечно і ненадійно, що техніка ламається, що під колеса можуть потрапити люди, що нарешті влада мусить думати про добробут людей, а не впроваджувати сумнівні проекти…

Смішно?

А таке справді мало місце, і не де-небудь, а у Львові! Проти запуску трамваю там запекло виступили спільнота львівських фурманів-візників. Причина очевидна, трамвай убивав їхній добробут і примушував перекваліфікуватися на інші роботи.

А тепер уявіть собі. З оного боку – перевезення зі швидкістю 10-12 км на годину, ніякого асфальту – лише бруківка (коні асфальт ратицями розіб’ють), цілющий запах кінського лайна, купи сіна на вулицях – аби утилізовувати конячі відходи було простіше. З іншого боку – асфальт, чисті вулиці і трамвай. Ви що оберете?

Протест таксистів очевидний, Uber сервіс більш сучасний і багатьом з них доведеться інвестувати у більш нове авто та зменшити розходи. Інакше – не витримають конкуренції.

Тільки мені що з того? Мені треба – їхати і бажано дешево. А те, що в Києві ціни на таксі захмарні я відчуваю щоразу як приїзджаю до батьків у Запоріжжя.

Я не хочу вихваляти Uber, я не знаю що воно таке. Я знаю інше, прогрес зупиняти – справа невдячна. Можна, звісно, боротися за права кочегарів паротягів, та тільки кращим за дизель-тепловоз паротяг від того не стане.

Якщо Uber конкурентно більш привабливий, таксистам було б продуктивніше або – почати співпрацювати з Uber, або – подумати над новим фахом. А не прапорами махати.

Автор