Інформація щодо застосування спеціальних засобів особовим складом планової залізничної варти (фото)

11 жовтня року від Новотроїцького відділу Національної поліції України, на стації Каховка плановою вартою Національної гвардії України було прийнято під варту 11 осіб. У відповідності до вимог керівних документів особи, які приймаються вартою на шляху руху та їхні речі підлягають обшуку.

Зазначені вище особи відмовились від проведення обшуку, брутально висловлювались на адресу особового складу варти, підбурювали інших осіб, що знаходились під охороною до непокори.

Вартою було здійснено усне попередження про можливість застосування спеціальних засобів або фізичної сили. Особи, що знаходились під охороною, на попередження не відреагували, продовжували відмовлятись від обшуку та підбурювати інших.

Начальником варти було прийнято рішення про застосування спеціального засобу (сльозогінного газу). Під час застосування спеціальних засобів один із них наніс собі пошкодження на тулубі (в районі живота) одноразовим станком. Засудженого перевели в окрему камеру та силами варти надали першу медичну допомогу.

Засуджений зданий до Миколаївського СІЗО. Під час здавання претензій до особового складу варти не надходило. Про застосування спеціальних засобів складений відповідний акт.

Джерело

Фото © Facebook Альянс Української Єдності