Всеукраїнська Рада Церков звернеться до Глав світових конфесій щодо сприяння у звільненні заручників (фото)

Голова СБ України Василь Грицак провів зустріч з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, на якій учасники обговорили напрямки сприяння Ради Церков у звільненні заручників.

Захід відбувся у Національній Академії СБ України, де крім професійного ‒ ключовим є патріотичне виховання молоді. «Нам важливо об’єднати українське суспільство заради майбутнього нашої країни», ‒ звернувся до представників усіх конфесій Василь Грицак.

Голова СБ України закликав представників Всеукраїнської Ради Церков звернутись до глав усіх світових конфесій із проханням допомогти у процесі звільнення заручників. «Ми маємо використовувати будь-яку можливість, щоб привернути увагу до цієї проблеми та знайти шляхи її вирішення. Щоб здоровий глузд переміг, і наші бранці повернулись додому», ‒ підкреслив він.

Представники Ради Церков у присутності матерів та дружин заручників, одноголосно підтримали пропозицію і найближчим часом спільне звернення надійде до духовних лідерів та до міжнародних організацій, що займаються звільненням заручників.

За інформацією СБУ на сьогодні у заручниках так званих «ДНР/ЛНР» перебувають 152 українських громадянина, ще 404 ‒ вважаються зниклими безвісти. На території Росії незаконно утримуються десятки наших співвітчизників. Представники Ради Церков пообіцяли об’єднати зусилля усіх конфесій задля звільнення заручників.

Джерело

Автор