На Донеччині заочно судитимуть так званого заступника міністра доходів і зборів «ДНР»

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області завершено спеціальне досудове розслідування за ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 110-2 (фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни або скинення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України), ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму) та ч.1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України стосовно посадовця так званого «міністерства доходів та зборів терористичної організації «ДНР».

Слідством встановлено, що у вересні 2014 року Олександр Михайлов, мешканець міста Донецьк, з особистих ідеологічних та корисливих міркувань, вступив до складу терористичної організації «ДНР», де був призначений на так звану посаду «першого заступника міністра доходів та зборів ДНР».

Перебуваючи на зазначеній так званій посаді «першого заступника міністра доходів та зборів ДНР» і нині, обвинувачений реалізує покладені на так зване міністерство функції щодо обліку платників податків та зборів, адміністрування податків та зборів, митних та інших платежів, контролю своєчасності та повноти їх нарахування та сплати до так званих «республіканських і місцевих бюджетів ДНР», за рахунок яких в свою чергу фінансуються інші організовані групи терористичної організації – «бюджетні установи ДНР».

Оскільки посібник терористів перебуває на тимчасово непідконтрольній території, його судитимуть заочно.

Обвинувальний акт прокуратурою спрямовано до суду.

Довідково: спільнику терористів загрожує 15 років ув’язнення.

Джерело

 

Додатково

Топ-20 самых богатых руководителей ДНР и ЛНР («Деловая столица», 28 грудня 2015 року)