Французький викладач розпочав проводити заняття в Академії Нацгвардії (фото)

До Національної академії Національної гвардії України з метою викладання курсантам французької мови прибув професор із Франції. У рамках міжнародного співробітництва, в Національній академії вже декілька років функціонує програма викладання слухачам Академії французької мови безпосередньо носіями цієї мови. Такі заходи сприяють удосконаленню мовної підготовки курсантів та студентів. Цього разу, до Академії прибув викладач французької мови Ролан Крема.

Перші заняття пройшли на високому емоційному рівні. Адже спілкування з носієм мови – це можливість з перших хвилин зануритись у досліджувану культуру країни, корисне для отримання навичок сприйняття мови на слух. Викладач зарядив енергією пізнання курсантів і був приємно вражений їх освіченістю і стрімким бажанням до навчання. Заняття проводилося за комунікативною методикою з використанням технічних і мультимедійних засобів навчання. Як зазначив Ролан Крема, заняття будуть побудовані таким чином, щоб покращити або поновити знання з лексикології, граматики і військової термінології.

«Знання французької мови допоможе майбутнім військовослужбовцям брати участь у міжнародних багатонаціональних миротворчих операціях. Також в Академії на постійній основі курсанти складають іспити на отримання військового сертифікату знання французької мови», – зазначила завідувач кафедри фонетики та граматики Оксана Михайлова.

Високий рівень активності курсантів супроводжувався протягом усього заняття.

«Найважливіше, на мою думку, те, що заняття з французької мови проводить саме носій мови. Ти усвідомлюєш, що коли говориш українською, тебе просто не розуміють, тому максимально використовуєш знання іноземної. Заняття проходять в інтерактивному руслі: розігрування різних ситуацій, обговорювання різноманітних тем», – розповідає курсант Олександра Козлова.

Курсанти з неабияким захватом сприйняли викладача, адже такий досвід дозволяє швидко і ефективно вивчати мову. Також він припускає використання мовних ситуацій і створення мікросередовища французької мови, в якому слухач вимушений буде обходитися без рідної мови, що в десятки разів прискорює вивчення французької мови.

«Я цікавлюсь методиками викладання в навчальних закладах інших країн. Тобто, один з мотивів – професійний саморозвиток. Мені цікаво спостерігати за процесом навчання ваших слухачів: як вони сприймають та розуміють нову інформацію. Для мене, як викладача, це дуже важливо. За своєю реакцією та мімікою курсанти дуже «живі» і відкриті для навчання, з ними легко працювати», – ділиться своїми враженнями викладач французької мови Ролан Крема.

Таким чином, викладач охарактеризував курсантів як сумлінних, ініціативних і працьовитих.

Джерело