На Запорізькій АЕС СБУ провела антитерористичні навчання за сприяння американських партнерів (відео)

На Запорізькій АЕС СБУ провела антитерористичні навчання за сприяння американських партнерів.

На Запорізькій АЕС СБУ провела антитерористичні навчання за сприяння американських партнерівКоординаційна група Антитерористичного центру при Управлінні СБУ в Запорізькій області провела масштабні антитерористичні тактико-спеціальні навчання на Запорізькій атомній електростанції. Планові навчання проходили за підтримки Агентства зменшення загроз Міністерства оборони США. У тренуваннях, умови яких були максимально наближені до реальних, взяли участь регіональні підрозділи СБУ, Збройних Сил України, Нацгвардії, поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, представники органів обласної та місцевої влади. За умовами навчань на територію регіону прибуло декілька диверсійно-розвідувальних груп, які планували вчинити низку терористичних та диверсійних актів на об’єктах народно-господарського значення та критичної інфраструктури зокрема, планувалось вивести з ладу обладнання яке забезпечує діяльність атомної станції та вчинити вибухи на АЕС.Під час навчань суб’єкти боротьби з тероризмом продемонстрували готовність протидіяти терористично-диверсійним проявам, ефективно виконувати свої функції в екстремальних умовах. Поставлені завдання з виявлення та нейтралізації диверсійно-розвідувальних груп, знешкодження закладених вибухових пристроїв у місцях масового скупчення людей та на об’єктах критичної інфраструктури, а також визволення заручників були виконані.Метою навчань стало удосконалення вже набутих навичок суб'єктами боротьби з тероризмом щодо протидії можливих диверсійних загроз та підвищення рівня взаємодії учасників АТЦ при забезпеченні захисту та безпеки на атомній електростанції.

Posted by Запорізький медіа центр on Freitag, 6. Oktober 2017

Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні СБУ в Запорізькій області провела масштабні антитерористичні тактико-спеціальні навчання на Запорізькій атомній електростанції.

Планові навчання проходили за підтримки Агентства зменшення загроз Міністерства оборони США. У тренуваннях, умови яких були максимально наближені до реальних, взяли участь регіональні підрозділи СБУ, Збройних Сил України, Нацгвардії, поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, представники органів обласної та місцевої влади.

За умовами навчань на територію регіону прибуло декілька диверсійно-розвідувальних груп, які планували вчинити низку терористичних та диверсійних актів на об’єктах народно-господарського значення та критичної інфраструктури зокрема, планувалось вивести з ладу обладнання, яке забезпечує діяльність атомної станції та вчинити вибухи на АЕС.

Під час навчань суб’єкти боротьби з тероризмом продемонстрували готовність протидіяти терористично-диверсійним проявам, ефективно виконувати свої функції в екстремальних умовах. Поставлені завдання з виявлення та нейтралізації диверсійно-розвідувальних груп, знешкодження закладених вибухових пристроїв у місцях масового скупчення людей та на об’єктах критичної інфраструктури, а також визволення заручників були виконані.

Метою навчань стало удосконалення вже набутих навичок суб’єктами боротьби з тероризмом щодо протидії можливим диверсійним загрозам та підвищення рівня взаємодії учасників АТЦ при забезпеченні захисту та безпеки на атомній електростанції.

Джерело

Автор