Вата і Харківський універ

Мережу сколихнула новина. У Харкові в декани історичного факультету Харківського Національного університету ім. Каразіна, мовляв, збираються призначити такого собі Артема Литовченка. І що, запитаєте ви? Та нічого.

За винятком того, що цей персонаж – у базі “Миротворця”. Переконаний комуніст-сталініст. Автор українофобського сайту “Глагол”. Прибічник “Антмайдану”.

А ідеться про ІСТОРИЧНИЙ факультет. Про ДЕКАНА Історичного факультету. Про найбільший виш сходу України!

Щоправда, невдовзі з’ясувалося, що зрада дещо фейкова – на посаду декана призначити збираються не того Литовченка, а його брата Сергія. Мережею зразу понеслался хвиля, що обидва брати – два чоботи пара, і що переконання Сергія Литовченка мало чим відрізняються від переконань його брата.

Хіба що, на відміну від брата-червонопузика, Сергій Литовченко не говорить, не пише, і не заявляє нічого осудного. Тобто формально закинути йому – нічого.

Отака ситуація. На дворі – не 37-й. Брат за брата – не відповідає. За самі лише висловлені думки у нас за грати, дякувати Богу, не кидають (за заклики – так, але це дещо різні речі, за заклики кидають за грати і в Європі, і в США). Дякувати Богу – бо я знаю, не менше десятка патріотівТМ, які залюбки, за окремі мої думки кинули б за грати мене самого…

Але, хай йому так. Ідеться про ДЕКАНА ІСТОРИЧНОГО факультету ХАРКІВСЬКОГО університету. Про людину від переконань якої залежить яку саме версію історії викладатимуть сотні викладачів по всьому Сходові…

Хотілося б аби ректор університету якось викликав кандидата в декани і… запитав. Що кандидат в декани думає про СССР, про декомунізацію, про Майдан, про Голодомор 37-го та УПА? Бажано аби при цій розмові були пристуні також предствнки Міносвіти. І аби наша вільна демократична преса цей процес проконтролювала.

Та й взагалі – хай кандидат розповість як він собі свою роботу уявляє? Точно він гідний стати деканом, чи не дуже?

https://psb4ukr.org/criminal/litovchenko-artyom-dmitrievich/

Автор