За 5 місяців громадяни скористалися мобільним додатком “Поліція 102” понад 700 разів (фото, відео)

Усі звернення, зроблені за допомоги зручного сервісу надання поліцейських послуг, були опрацьовані фахівцями Єдиного сервісного аналітичного центру (UASC) поліції Донецької області згідно з чинним законодавством, та надано допомогу. Найпопулярнішими функціями серед користувачів наразі є повідомлення про правопорушення та перевірка автомобілів на предмет перебування в угоні.

Безкоштовний мобільний додаток «Поліція 102» було запущено на Донеччині 16 травня цього року, місяць тому новітня розробка стала доступною і для мешканців Закарпаття.

Сучасний спосіб зв’язку з поліцією створено у рамках розширення можливостей UASC та є однією зі складових частин центру. Мобільний сервіс орієнтовано у першу чергу на безпеку дітей, однак ним може скористатися будь-який громадянин. Завантажити його можна в GooglePlay та AppStore.

Він дозволяє екстрено покликати поліцію на допомогу натисканням лише однієї, «тривожної» кнопки, повідомити про правопорушення, перевірити, чи в угоні автомобіль, встановити зону безпеки для дітей та багато іншого – усе в режимі онлайн, без відвідування поліцейського відділку.

За 5 місяців мешканці понад 150 разів скористалися можливістю екстреного виклику, також до колл-центру поліції надійшло 237 повідомлень про різні правопорушення як кримінального так і адміністративного характеру.

За допомоги додатку громадяни здійснили 295 перевірок держномерів автомобілів за розшуковою базою поліції. Крім того, було подано 97 заявок на підключення функції батьківського контролю, встановлено «зону безпеки» для 46 дітей.

За останню добу через мобільний додаток до поліції Донеччини надійшло повідомлення про вчинення шахрайства. 34-річний мешканець Маріуполя написав в смс, що зловмисники шляхом фінансових махінацій зняли близько 3 тисяч гривень з його банківської карти. Також чоловік повідомив правоохоронцям номер, з якого з ним зв’язувалися шахраї, які представилися працівниками служби безпеки банку.

Дана інформація передана до відповідних служб поліції для вжиття заходів згідно чинного законодавства.

На сьогодні користувачами мобільного додатку є понад 2 тисячі людей, і їх кількість щодня зростає. Лише за останній місяць до «Поліції 102» приєдналися 145 громадян.

Джерело

Автор