Президент кадетам Військової академії США: Ніколи не зраджуйте своїм мріям – це суть успіху (фото)

Президент України Петро Порошенко під час робочого візиту до Сполучених Штатів Америки відвідав Військову академію США «Вест-Пойнт».

Глава держави наголосив, що йому дуже приємно сьогодні знаходитись в такому визначному місці, яке сповнене відчуттями обов’язку і честі, прагненнями до свободи, демократії та гідності. Багато випускників Академії стали лідерами США. Президент нагадав про героя Тадеуша Костюшко (Tadeusz Kościuszko), який боровся за незалежність США та за демократичну Польщу – незалежну від царської Росії.

«Минули століття і ми вважали, що пригнічення, агресія та неповага до людських свобод були вже в минулому. Справді, світ рухався до прогресу. Однак, на жаль, Росія досі загублена у 18 столітті, не здатна позбутися спадщини тиранії. З гібридним терором і боягузливою агресією – Москва не може прийняти суверенітет України і хоче придушити волю українського народу і нашу свободу. Сьогодні Україна стоїть на передовій лінії за свою незалежність, майбутнє Світу вільних націй і є серед тих, хто бореться за новий і кращий світовий порядок», – зауважив Президент.

Глава держави зазначив, що з розумінням цього українці багато чого досягли. «У 2014 році українці стояли з дерев’яними щитами проти проросійського корумпованого режиму та снайперів у центрі Києва. Без жодного шансу вижити, але із сильним бажанням змінити майбутнє. І вони, здається, були на правильному боці історії», – наголосив він.

«Мрійте про велике і ніколи не зраджуйте своїм мріям. Це суть успіху – на полі бою, в офісі, вдома», – наголосив Президент. Він нагадав, що три роки тому, коли був окупований Крим, а Донбас був занурений у вогонь ніхто не вірив, що Україна зможе протистояти агресії добре оснащеної та підготовленої Росії – ядерній силі.

«Війна, зокрема гібридна, – не лише в технічних можливостях і потенціалі. Це, перш за все, люди – їх воля та переконання. Ми пишаємось, що багато українців з усього світу піднялися на захист своєї історичної Батьківщини», – сказав Петро Порошенко.

Президент зазначив, що серед них був і випускник «Вест-Пойнта». «Одразу ж після початку російської агресії проти України у 2014 році Марк Паславський, за позивним «Франко», покинув Сполучені Штати та приєднався до боротьби за нашу свободу», – розповів він та із сумом додав, що герой загинув біля Іловайська. Глава держави нагадав, що відзначив Марка Паславського орденом Данила Галицького, який вручив його родині під час візиту до США у 2015 році.

«Тоді весь світ був свідком облоги Донецького аеропорту протягом 242 днів. 242 дні маленький український гарнізон був оточений ворогом, який переважно складався з російського спецназу. Це саме там російський бліцкриг був зупинений ціною життів ваших однолітків. Навіть вороги називали їх «кіборгами» за мужність і сміливість», – підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави додав: «Ніколи не здавайся!» – це їхнє гасло – до остаточної перемоги, які б виклики не постали перед вами. «Ніколи не здавайся!» – це гасло найсміливіших українців, які захищають нашу країну та східний кордон демократичної спільноти вже 1306 днів. Вони доводять, що немає такої сили, яка може порушити дух і волю свободолюбної нації». Він зазначив, що все це також добре знайоме і близьке й американському народу.

Президент також зазначив, що розповість про своє відвідання «Вест-Пойнт» та сьогоднішнє спілкування з викладачами та кадетами Академії під час зустрічі з Президентом США Дональдом Трампом.

Джерело