Заступник Міністра Георгій Тука разом з делегацією Сенату Франції відвідав Донеччину (фото)

14 вересня заступник Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, та делегація представників Сенату Франції на чолі з головою групи дружби “Франція-Україна” Ерве Мореем в рамках робочого візиту відвідали Донецьку область.

В ході візиту делегація ознайомилася з роботою контрольного пункту в’їзду-виїзду (КПВВ) «Майорське», куди у березні 2017 року було передано технічне оснащення профінансуване у рамках гуманітарної допомоги ЄС та інших міжнародних донорів.

Нове обладнання дозволило збільшити пропускну спроможність через лінію зіткнення та скоротило час очікування людей у черзі. Однак, саме КПВВ «Майорське» найчастіше зазнає обстрілів з боку незаконних збройних формувань, що періодично призводить до закриття пропускного пункту. Під час перебування на КПВВ, представники делегації поспілкувалися із співробітниками Держприкордонслужби та громадянами України, які перетинають лінію зіткнення.

Також, французькі сенатори відвідали Авдіївку де ознайомилися з умовами проживання громадян в безпосердній близкості до місць ведення бойових дій та оглянули пошкодження завдані інфраструктурі міста в результаті обстрілів.

Джерело

Автор