Президент очікує на розгляд Парламентом судової реформи наступного тижня (відео)

Президент Петро Порошенко наголосив, що очікує наступного тижня на голосування Верховної Ради, яке завершить судову реформу.

«Щоб не здавалося, що ми носимо рожеві окуляри і не бачимо тих проблем, з якими бізнес стикається кожного дня. Ми не збираємось далі миритися з несправедливим судочинством, де бізнес і громадяни не можуть знайти правди і справедливості. І саме тому не погоджуємось на будь-які сценарії, які відтермінують запровадження судової реформи», – підкреслив Глава держави під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу.

За його словами, будуть ліквідовані вищі спеціалізовані суди, старий Верховний Суд і сформований новий – через прозору процедуру, підтриману міжнародними партнерами. «Це світло в кінці тунелю, яке гарантує, що інвестор, громадянин, підприємець зможе знайти правду і захистити свої інтереси», – зазначив він.

Глава держави звернувся з проханням до підприємців підтримати необхідність проведення і прискорення судової реформи. Зокрема, він закликав брати участь у роботі Громадської ради доброчесності, щоб не допустити реінкарнації суддів, які представникам бізнесу відомі з негативного боку. «Ми – партнери. Ми по один бік барикад. Наголошую, що це є наша спільна битва», – зауважив Петро Порошенко.

Джерело