Уряд прийняв новий порядок та правила обов’язкового авіаційного страхування цивільної авіації

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок і правила здійснення обов’язкового авіаційного страхування цивільної авіації, розроблені Державіаслужбою.

Відповідна Постанова №676 була прийнята на засіданні Уряду 6.09.2017.

Порядок і правила збільшують мінімальні страхові суми зі страхування відповідальності за шкоду, заподіяну третім особам, пасажирам, багажу, вантажу та пошті, страхування членів екіпажу та авіаперсоналу, працівників замовника авіаційних робіт, інших суб’єктів авіаційної діяльності.

Також включено принципово нові види обов’язкового авіаційного страхування, які зобов’язують страхувати свою відповідальність перед третіми особами експлуатантів аеропорту (аеродрому, вертодрому, постійного злітно-посадкового майданчика) та сертифікованих суб’єктів наземного обслуговування; організації, що надають послуги з аеронавігаційного обслуговування.

Документ забезпечить на належному рівні захист інтересів експлуатантів, користувачів повітряного транспорту, третіх осіб, а також зменшує ймовірність банкрутства експлуатантів у разі настання страхового випадку та сприяє наближенню національного законодавства в частині обов’язкового авіаційного страхування до міжнародних стандартів.

Зміни наберуть чинності через 90 днів після опублікування.

Джерело

Автор