У Межигір’ї стартували зйомки повнометражної драми «Крути 1918. Захист» (відео)

Сьогодні, 8 вересня, у Межигір’ї стартували зйомки повнометражної драми «Крути 1918. Захист».

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко відвідав знімальний майданчик, де відбуватиметься перший етап зйомок фільму режисера Олексія Шапарєва, яка присвячена 100-річчю бою під Крутами.

«Мені дуже приємно, що вчора Президент України у своєму посланні звернув увагу на те, що Україна вже має прекрасні кінострічки, створені за підтримки коштів держбюджету, і наголосив на необхідності подальшого виділення коштів, в тому числі, на фільми патріотичного спрямування. Очевидно, що такі картини як «Крути 1918. Захист», патріотичні фільми українського виробництва повинні якомога частіше з’являтися на наших телеекранах. Ми повинні знати нашу історію, щоб у майбутньому уникати помилок», – сказав Павло Розенко.

Як відомо, проект повнометражного художнього фільму «Крути 1918. Захист» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно у сесії ігрових тематичних фільмів (до 100-річчя проголошення Української Народної Республіки, до 100-ї річниці Бою студентів під Крутами). Режисером стрічки є Олексій Шапарєв, автором сценарію – Костянтин Коновалов, продюсер – Андрій Корнієнко.

Історична драма «Крути 1918. Захист» розкриє героїчний подвиг студентів-крутянців, які самовіддано стали на захист Батьківщини. У бою під Крутами, взимку 1918 року, багато хто з них заплатив своїм життям заради незалежності України. На тлі цих трагічних для країни подій зароджується кохання головних героїв картини – Софії та Андрія.

Реліз стрічки, яка знімається за фінансової підтримки Держкіно, заплановано на 2018 рік.

Державна фінансова підтримка виробництва кінострічки складає 26 млн. грн. Загальна вартість виробництва – 52 млн. грн.

Джерело

Фото © Facebook фільма «Крути 1918. Захист»

Автор