Відсьогодні поліція розпочала всеукраїнську операцію щодо протидії незаконному обігу зброї (фото)

Про це перший заступник голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції повідомив сьогодні, 7 вересня.

Він зазначив, що основною метою проведення операції є протидія незаконному обігу зброї на території усієї країни, в тому числі припинення її витоку з території проведення антитерористичної операції.

«Наша основна ціль – безпека громадян на території усієї країни. Лише за останню добу працівники поліції вилучили 25 одиниць вогнепальної зброї, близько двох тисяч боєприпасів та шість вибухових пристроїв. Тому, ми посилюємо свою роботу з протидії розповсюдження зброї аби убезпечити кожного українця», – наголосив В’ячеслав Аброськін.

Операція стартувала з Одещини, де сьогодні о 5 ранку особовий склад регіональної поліції був піднятий по тривозі. З сьогоднішнього дня та до особливого розпорядження працівники регіонального підрозділу поліції працюватимуть у посиленому режимі несення служби. Далі, у всіх регіонах України буде посилено роботу щодо припинення нелегального обігу зброї.

Перший заступник голови Нацполіції зазначив, що нелегальна зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків при поводжені з нею, які останнім часом збільшилися в мирних регіонах країни. Посилені заходи, у першу чергу, спрямовані на те, аби врятувати життя та здоров’я громадян, а також попередити злочини з використанням зброї.

Загалом, з початку 2017 року було вилучено близько 1,4 тисячі одиниць вогнепальної зброї, 916 гранат, 21 вибуховий пристрій та понад 120 тисяч набоїв.

Поліція звертає увагу громадян, що незаконне зберігання зброї та боєприпасів тягне за собою кримінальну відповідальність, за винятком, коли громадяни добровільно здають її до підрозділів поліції.

Нагадаємо, Нацполіція і компанії-перевізники планують укласти меморандум про співпрацю у боротьбі з незаконним обігом зброї.

Джерело

Автор