У Верховній Раді презентовано виставку “Колесо історії Тараса Франка” сина Івана Франка – Тараса (фото)

У Верховній Раді презентовано виставку “Колесо історії Тараса Франка”  сина Івана Франка – Тараса.

Експозиція, у якій представлено понад сто невідомих робіт, що поки не зіставлялися з іншими видами діяльності Тараса Франка, розміщена на третьому поверсі кулуарів українського парламенту. Завдяки роботам Тараса Франка ми можемо зазирнути у Галичину 30-х років минулого століття, пережити тривоги міжвоєнного періоду, радість міського життя та тонкий галицький гумор. Автору вдалося створити цілу низку оригінальних трактувань пластичної форми, хоч стратегічною метою його зусиль була авторефлексія на події, сучасником яких він був.

Експозиція є значущою і невід’ємною складовою інтелектуального портрета Тараса Франка і суттєво поглиблює розуміння геніальності Франкового родоводу в широкому форматі світоглядних ідей і духовно-ціннісної парадигми.

У художніх роботах Тараса Франка можна побачити безсумнівний талант «бути учасником» відтворених мотивів через свою емоційність, життєлюбство, самоіронію в рамках єдиної наївно-реалістичної системи малювання. Серед експонатів також картини 40-60 років ХХ століття.

Підготовлено експозицію, яка триватиме у стінах Верховної Ради України до 15 вересня 2017 року, Міжнародним фондом Івана Франка за ініціативи українського вченого, дипломата і голови правління Фонду, внука Івана Франка – Роланда Франка.

Фото Андрія Нестеренка

Джерело

Автор