На Київщині тривають змагання на краще відділення оперативного призначення Нацгвардії (фото)

У Міжнародному міжвідомчому багатопрофільному центрі підготовки підрозділів, який дислокується у селищі Старому Київської області, пройшов ще один день захоплюючого протистояння за звання кращого відділення оперативного призначення Національної гвардії України.

Серед завдань, які сьогодні стояли перед командами, були нормативи з тактичної та вогневої підготовки. Зокрема, гвардійці здійснювали десантування з бойових машин та бронетранспортерів, перешиковувались у бойовий порядок, займали вогневі позиції та переміщувались в укриття під час умовного обстрілу ворожої артилерії. Бійці також виконували вправи з бойової стрільби у складі відділення усіма наявними вогневими засобами, у тому числі й з озброєння своїх бронемашин. В обмежений час команди повинні були вразити майже 30 мішеней.

«Завдання для відділень підібрані так, щоб якнайточніше визначити рівень їх бойової готовності. Хоч змагання вже майже добігли до кінця, майбутнього переможця назвати складно. Розташування місць команд змінюється після кожного виконаного нормативу чи вправи. Це говорить про зацікавленість бійців та про їх бажання перемогти», – зазначив один із суддів змагання, старший офіцер відділу індивідуальної та колективної підготовки управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління НГУ підполковник Руслан Нейчев.

Нагадаємо, що за право називатись кращим відділенням оперативного призначення Нацгвардії борються дев’ять команд з різних частин та з’єднань загальною кількістю близько 80 бійців. Змагання триватимуть до 1-го вересня і закінчаться нагородженням кращої команди.

Олексій Павлюк
Фото автора та Руслана Андрусіва

Джерело

Автор