Володимир Гройсман зустрівся з керівництвом логістичного гіганта “Hutchison Ports” та авіакомпанії “Qatar Airways” (фото)

Уряд України налаштований на повну підтримку й захист інтересів інвесторів і готовий всебічно сприяти реалізації інфраструктурних та логістичних проектів у нашій державі, оскільки це дозволить стати вагомою частиною глобальної економіки та континентальних транспортних коридорів.  Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з керівництвом світового логістичного гіганта «Hutchison Ports» та авіакомпанії «Qatar Airways».

Компанія «Hutchison Ports» є одним з найбільших світових портових операторів, керує 48 великими портами у 25 країнах світу і має великий інтерес до розвитку контейнерного бізнесу в українському порту Чорноморськ. Переговори про реалізацію спільних логістичних проектів проходили на різних майданчиках, у тому числі під час інвестиційної конференції у Лондоні в липні цього року.

Qatar Airways за підсумками 2016 року стала кращою авіакомпанією світу, і 28 серпня вона здійснила прямий авіапереліт за маршрутом Доха – Київ.

«Ми зацікавлені надавати всебічну підтримку реалізації проектів розвитку транспортної інфраструктури України, – сказав Володимир Гройсман. – Хочу висловити подяку за практичний інтерес до співпраці. Україна – це дуже вдалий вибір».

Глава Уряду підкреслив, що логістичні можливості нашої держави – значні, проте вони потребують уваги й розвитку. Саме тому конкретні проекти, направлені на підвищення якості та безпечності вітчизняної інфраструктури, розвитку портів є пріоритетом для Уряду. В цьому контексті нарощування можливостей, приміром, контейнерних перевезень – передусім, у порту Чорноморськ, стане додатковим стимулом розвитку як для українських компаній так і для  наших іноземних партнерів, а окрім того, дозволить відкрити нові робочі місця та залучити прямі інвестиції та нові логістичні технології.

Він також повідомив іноземних колег про створення робочої групи з розробки нового концесійного законодавства. Проект закону «Про концесії» вже розроблено і, як зазначив Глава Уряду, найближчим часом він буде поданий для розгляду в Парламент.  Таке законодавство  буде стимулювати подальше співробітництво та дозволить інвесторам використовувати різні інструменти розвитку бізнесу.

Говорячи з керівництвом Qatar Airways, Глава Уряду підкреслив, що Україна з її географічним положенням цілком  вписується у стратегію розвитку Qatar Airways, а найбільший в Україні міжнародний  аеропорт «Бориспіль», який планує перевищити показник пасажиропотоку в 10 млн пасажирів на рік, може стати своєрідним хабом між Європою, Азією та Близьким Сходом. Там більше, що попит на рейси на Близький Схід дедалі зростає.

«Ми дуже задоволені, що Qatar Airways буде працювати в Україні. Ласкаво просимо. Будемо радіти вашому розширенню. Наша команда буде підтримувати вас там, де це буде потрібно. Ми зацікавлені у тому, аби створити якісні умови розвитку вашої компанії в Україні. І в свою чергу будемо вдячні за пропозицію України в Катарі», – сказав Володимир Гройсман і запросив керівників Qatar Airways розглянути можливості польотів в інші міста нашої країни.

Прем’єр-міністр звернув увагу, що прихід авторитетних компаній в Україну є сигналом для всього світу,  як про довіру до Уряду та бізнес середовища, так і про віру в перспективність української економіки.

Джерело

Автор