Частина допомоги, яку Україна отримала від США, вже в зоні бойових дій (фото)

Про це сьогодні, 29 серпня, заявив командувач Національної гвардії України під час офіційної зустрічі зі старшим радником США з питань національної безпекової політики Койтом Харгусом та радником офісу зв’язку НАТО в України з питань реформування сектору безпеки підполковником Ярославом Потою.

«Національна гвардія України продовжує розвиватися, в тому числі і завдяки допомозі США. В цьому році ми отримали суттєву допомогу від США, і частина цієї допомоги вже знаходиться в зоні АТО. Ми продовжуємо заплановані реформи і стаємо ефективнішими, витривалішими та сильнішими», – сказав Юрій Аллеров.

Своєю чергою Койт Харгус наголосив, що Сполучені Штати Америки підтримують суверенітет України та право Українців обирати своє майбутнє. Також він відзначив значний прогрес у реформуванні сил оборони України.

«Сьогодні сили оборони України досягли значного прогресу та стали більш ефективними, і цей розвиток продовжується. Національна гвардія України,  як важлива складова сил оборони, стає сильнішою кожного дня. Ми були дуже вражені вашими солдатами під час візитів до військових частин і вважаємо доцільним направити наші зусилля на подальшу модернізацію Нацгвардії», – сказав він.

Старший радник США з питань національної безпекової політики також зазначив, що Національна гвардіїя України іде у правильному напрямку у сфері публічних закупівель.

«Національна гвардія України дуже багато закупівель проводить через ProZorro. Це дає можливість народу України побачити, як використовуються їхні податки», – додав він.

Джерело