«Інформаційні війська України» стали самостійним проектом

З 1 серпня 2017 року Інтернет-проект «Інформаційні війська України», який був створений при Міністерстві інформаційної політики України, почав функціонування як самостійний.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець прокоментував: «Дякую хлопцям і дівчатам з Інформаційних військ України за роботу. Ви створили проект, який не раз і не два ставив на місце російських пропагандистів, проект, який одним із перших перейшов в інформаційний наступ і змусив ворога збиратися на екстрені засідання та змінювати російське законодавство про Інтернет».

В.о. начальника Сектору з питань забезпечення інформаційної безпеки МІП, координатор проекту «Інформаційні війська України» Святослав Батов заявив: «Наш проект, що був заснований у 2015 році, діяв при Міністерстві інформполітики України, із сьогоднішнього дня стає самостійним. Ми дякуємо Міністру Юрію Стецю за підтримку нас, молодих інфоволонтерів, і готові й надалі, в якості волонтерського проекту, допомагати державним структурам, відстоюючи інформаційний суверенітет України в соціальних мережах, і в Інтернеті загалом».

Нагадаємо, ініційований МІП Інтернет-проект під назвою «Інформаційні війська України» було розпочато 23 лютого 2015 року з метою мобілізувати користувачів соціальних мереж на донесення достовірної інформації та боротьбу з російською пропагандою, адже найкраща контрпропаганда – це правда.

Джерело