Активна життєва позиція дітей – запорука безпечного суспільства

Напередодні 26-ї річниці Незалежності України столичні правоохоронці, за підтримки МВС, влаштували для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, пізнавальну прогулянку Дніпром.

За словами заступника міністра з питань євроінтеграції Анастасії Дєєвої, для Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції безпека дітей – першочергове завдання. Робота за цим напрямом ведеться як на державному, так і регіональному рівні.

«У Донецькій області ми апробували метод, коли дитину тримають на лінії «102» до 30 хвилин. Адже вона не може одразу розповісти, чого боїться, яка ситуація трапилася в її житті. Це особливо стосується дітей, які страждають від домашнього насильства», ‑ зазначила Анастасія Дєєва.

Заступник міністра також нагадала, що наразі працюють мобільні групи швидкого реагування ПОЛІНА, метою яких є виявлення і протидія домашньому насильству, зокрема й насиллю над дітьми. «Ведеться регулярна профілактична робота з дітьми. Комплексно працюємо як з маленькими українцями, так і з їхніми батьками», – зауважила заступник глави МВС.

Дієвий і дуже цікавий профілактично-розважальний метод випробували сьогодні київські правоохоронці. Столичний главк, фахівці ювенальної превенції, поліцейські охорони та річкові поліцейські об’єднали свої зусилля і до Дня народження нашої держави організували для дітей, що потрапили у складні життєві обставини, прогулянку Дніпром на катері.

Серед учасників були маленькі українці, батьки яких є учасниками АТО або загинули під час її проведення, діти-переселенці та діти, що перебувають у конфлікті з законом. Для кожного з них ця річкова прогулянка була не просто розвагою, а можливістю набратися позитиву, отримати нові знання, розширити коло спілкування.

Діти разом з поліцейськими взяли участь у цікавих конкурсах і вікторинах, навіть виготовляли морозиво. А наприкінці свята загадали бажання і з надією на їх здійснення запустили повітряні кульки у небо.

Як підкреслила заступник глави МВС, увага і підтримка дітей, на долю яких випали непрості життєві випробування, значною мірою визначає не лише їхню подальшу долю, а й майбутнє нашої держави. «Активна позиція дітей, їхня участь у суспільному житті – запорука формування безпекового простору», – переконана Анастасія Дєєва.

Джерело

Автор