Близько 15 тисяч правоохоронців забезпечуватимуть правопорядок в Україні 23-24 серпня

Про це перший заступник міністра внутрішніх справ України повідомив сьогодні, 22 серпня, під час наради, присвяченої забезпеченню публічної безпеки та порядку під час святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України.

«Для проведення публічних заходів під час святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України МВС залучатиме всі свої підрозділи – Національну поліцію, Національну гвардію, Держприкордонслужбу, Держслужбу з надзвичайних ситуацій, Державну міграційну службу», – заявив Сергій Яровий і наголосив на важливості чіткої взаємодії і координації між органами системи внутрішніх справ.

За словами першого заступника глави МВС, 23-24 серпня публічний порядок і безпеку в Україні забезпечуватимуть близько 15 тисяч правоохоронців – працівників Нацполіції, військовослужбовців Національної гвардії та Державної прикордонної служби, фахівців ДСНС. Лише у столиці у ці дні будуть залучені близько 7 тисяч особового складу. 23 серпня на вулицях Києва патрулюватимуть 1400, а 24-го – 4500 поліцейських і гвардійців.

Також Сергій Яровий повідомив, що правоохоронці постійно проводять моніторинг оперативної ситуації і враховують всі можливі виклики, насамперед, терористичну загрози, і готові до будь-якого розвитку подій. Окремо перший заступник глави МВС звернув увагу на відповідальність, яка лягає у ці дні на плечі кожного з правоохоронців.

«Особовий склад має чітко розуміти свої завдання і смисл всіх цих заходів. Ми усвідомлюємо рівень терористичної загрози, наміри дестабілізувати ситуацію й показати, що Україна не спроможна забезпечити безпеку. Ми стежимо за інформацією у ЗМІ, за тим, що відбувається за всіма напрямками», – сказав Сергій Яровий.

Своєю чергою Сергій Князєв запевнив, що Національна поліція докладає максимум зусиль, аби гідно забезпечити правопорядок під час святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України. «Національна поліція повністю готова до проведення свят 23 та 24 числа і має достатньо сил, засобів та навичок, щоб гарантувати безпеку українців і гостей країни у ці дні», – запевнив глава Нацполіції.

Він також наголосив, що за тим, як правоохоронців впораються із завданнями у ці дні, ввесь світ судитиме про рівень безпеки у нашій країні. Тому Сергій Князєв підкреслив, що в процесі підготовки увесь особовий склад, який виходитиме на чергування, має бути належним чином підготовлений і забезпечений усім необхідним для належного виконання своїх обов’язків.

За словами першого заступника голови ДСНС України Олега Мельчуцького, до виконання завдань готові і надзвичайники: «На території держави на чергуваннях близько 7 тисяч особового складу, 2 тисячі одиниць техніки та дві одиниці авіації». Він також повідомив, що налагоджена взаємодія рятувальників з Нацполіцією та Нацгвардією.

Джерело

 

Автор