У столиці вшанували загиблих правоохоронців

Сьогодні, 22 серпня, перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, голова Національної поліції України Сергій Князєв, командувач Національної гвардії Юрій Аллеров поклали квіти до Меморіалу працівникам органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов’язків, який на Солом’янській площі у Києві.

Щороку 22 серпня Україна вшановує загиблих працівників органів внутрішніх справ, які загинули виконуючи службовий обов’язок, які самовіддано, ціною власного життя охороняли безпеку співвітчизників, боролися зі злочинністю, захищали територіальну цілісність нашої держави.

Як підкреслив Сергій Яровий, кількість втрат у правоохоронних лавах з початком антитерористичної операції, на жаль, зросла.

«Кількість загиблих правоохоронців зросла в ході проведення антитерористичної операції. З 2014 року загинув 131 працівник поліції, 199 військовослужбовців Національної гвардії, 67 прикордонників, 21 фахівець Державної служби з надзвичайних ситуацій. Безумовно, це велика втрата для родин, для МВС, для всієї держави. Тому наше завдання сьогодні – пам’ятати їх подвиг. Наша держава, Міністерство внутрішніх справ мають зробити все, щоб подвиг загиблих був не марний. Ми підтримуватимемо родини та дітей загиблих, для того, щоб ми всі разом будували нашу державу», – наголосив перший заступник глави МВС Сергій Яровий.

За роки незалежності, як повідомив голова Національної поліції Сергій Князєв, під час виконання службових обов’язків загинули 1177 правоохоронців.

«Вдумайтеся в цю цифру. Це кривавий вклад у розбудову нашої держави. Боротьба зі злочинністю – цілодобова, щоденна, постійна. І поліцейські докладають максимум зусиль, щоб вона була ефективною», – запевнив очільник Нацполіції.

Сергій Князєв наголосив, що правоохоронне відомство підтримуватиме сім’ї загиблих: «Ми не забуваємо про родини загиблих, їхніх вдів і дітей. Ми допомагатимемо їм всім, чим зможемо».

Джерело

Автор