У Дніпрі розпочався Форум української молоді діаспори

21 серпня розпочав роботу Форум української молоді діаспори “Дніпро-2017”, організований Свiтoвим Конгресом Украïнських Молoдiжних Органiзацiй (СКУМО).

Захід проводиться за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Дніпропетровської обласної ради та Дніпровської міської ради.

700 діаспорян із понад 20 країн світу, серед яких Естонія, Литва, Німеччина, Пакистан, Угорщина, Фінляндія та ін., стали учасниками Форуму. Разом із однолітками з України вони працюватимуть у тематичних сесіях, присвячених залученню інвестицій та сприянню бізнесу , євроінтеграційним процесам та міжнародній дипломатії тощо.

За словами президента Світового конгресу українських молодіжних організацій Мирослава Гочака, до участі у Форумі залучаються найактивніші та найталановитіші молоді люди.

“Цього року Форум вперше відбувається на сході України. Очікуємо, що нам вдасться налагодити більш тісні контакти з представниками української діаспори, громадськими та молодіжними організаціями”, – зазначив Мирослав Гочак.

Учасників і гостей заходу привітає Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, участь у ньому братиме заступник Міністра Олександр Ярема.

Нагадаємо, Форум української молоді діаспори вже став традиційним. Четвертий рік поспіль він проводиться за підтримки Міністерства молоді та спорту України (у 2014-2016 роках захід відбувався на Івано-Франківщині, Одещині та Вінниччині).

Джерело

Автор