Авдіївка готується до нового навчального року

«Цього року на День знань загальноосвітні школи Авдіївки поповняться 160 першокласниками, і наше спільне завдання – забезпечити сприятливі умови для їх навчання», – заявила Ірина Геращенко в ході робочого візиту до м. Авдіївки.

Напередодні нового навчального року Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко разом з Заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марією Іоновою та Першим заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Дмитром Андрієвським відвідали м. Авдіївку та ознайомились зі станом підготовки навчальних закладів до 1 вересня.

У ході робочого візиту народні депутати України відвідали ЗОШ №1 та ЗОШ №6 м. Авдіївки, котрі перебувають у стані реконструкції та разом з Керівником військово – цивільної адміністрації міста Авдіївки, Малихіним Павлом Володимировичем зустрілись з директорами місцевих загальноосвітніх шкіл та дошкільних навчальних закладів для обговорення поточної ситуації в освітній сфері.

Під час наради директори шкіл поінформували про повну готовність навчальних закладів до 1 вересня.

За попередньою інформацією у 2016-2017 у загальноосвітніх школах міста навчались 1381 дитина, у дошкільних навчальних закладах – 445.

Через агресію Російської Федерації на сході України, у м. Авдіївка було частково призупинено діяльність двох шкіл та трьох дошкільних навчальних закладів, водночас, наразі місцевою владою вживаються усі заходи для врегулювання проблемних питань у сфері освіти.

Зокрема, за рахунок місцевого бюджету проводяться капітальні та поточні ремонти у школах та дошкільних навчальних закладах. Цього року на цю сферу було виділено понад 3,5 млн. грн.

За інформацією Павла Малихіна, цього року заплановано, що у період з 2017 по 2018 рік середню освіту в Авдіївці будуть здобувати 1386 учнів, а у дошкільних навчальних закладах будуть виховуватись 462 дитини.

Окрім того, під час зустрічі освітяни повідомили про вагому підтримку міжнародних партнерів України, так для відновлення однієї з шкіл міста Польський Уряд виділив 25 тисяч євро.

Також керівники навчальних закладів поінформували, що у листопаді ц.р., за підтримки Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, 40 дітей з території лінії розмежування поїдуть навчатись до Мюнхена, ФРН.

Водночас, освітяни зауважили, що існує необхідність у додатковому забезпеченні навчальних закладів інтерактивними дошками та автобусом для перевезення учнів. Перший віце-спікер висловила сподівання, що зазначені питання будуть врегульовані до початку навчального року.

«Ми високо цінуємо Вашу кропітку роботу та зі своєї сторони докладемо усіх зусиль для забезпечення сприятливих умов для навчання нашої молоді», – підкреслила І. Геращенко.

Перший віце-спікер повідомила, що забезпечення загальноосвітніх шкіл інтерактивними дошками може відбутись до початку цього навчального року.

Під час наради було обговорено й інші теми, зокрема проблеми м. Авдіївки у комунальній сфері.

У рамках благодійної акції «Бібліотечка для Донбасу», розпочатої українськими видавцями за ініціативи Державного комітету телебачення і радіомовлення України в 2014 році, народні депутати України передали навчальні підручники та художню літературу військовослужбовцям та бібліотекам ЗОШ №1, ЗОШ №2, ЗОШ №4, ЗОШ№6 та ЗОШ №7 м. Авдіївки.

Також, на прохання автора-видавця Валентини Кирилової, народні депутати передали бібліотекам загальноосвітніх шкіл та військовослужбовцям книжки «NOMINA. Україна. Сторінки родинного альбому» про біографії 158 українців, що стали знаковими у світовій історії.

Наприкінці робочого візиту, народні депутати України завітали до будинку культури Авдіївського коксохімічного заводу, де відбувся благодійний концерт українського музичного фолк-рок-гурту «Мандри» з нагоди 26 річниці незалежності України.

Також І. Геращенко, М. Іонова і Д. Андрієвський відвідали позиції 72 бригади і передали необхідну бригаді гуманітарну допомогу.

Джерело

Автор